Un spectacol pus în scenă de un mare teatru din Iași a ajuns în Marea Britanie

0
Publicat:

Spectacolul pus în scenă de un mare teatru din Iași a ajuns în Marea Britanie. Teatrul „Luceafărul” susține un nou turneu internațional, extrem de important, echipa fiind deja prezentă în Marea Britanie.

Teatrul Luceafărul Iași SURSĂ FOTO Facebook
Teatrul Luceafărul Iași SURSĂ FOTO Facebook

Turneul va fi susținut ca urmare a invitației reprezentanțelor noastre diplomatice și culturale din Regat.

Teatrul Luceafărul din Iași, reprezentații în Marea Britanie

Un spectacol valoros al Teatrului Luceafărul din Iași va fi pus în scenă în Marea Britanie. Astfel, urmează zile extrem de încărcate pentru actorii instituției de cultură, care se pregătesc intens pentru un nou turneu internațional. Acesta va avea loc la invitația reprezentanțelor noastre diplomatice și culturale din Regat. Deplasarea va consta într-o serie de cinci reprezentații cu spectacolul „Stația Clovnilor”, creație scenică realizată în formulă nonverbală, un scenariu de numere de grup legate într-o poveste.

Conceptul acestui spectacol este unul extrem de interesant și captivant pentru toate categoriile de vârstă, privitorii fiind purtați prin mai multe registre emoționale, care merg de la comic, la melancolic, până la poetic, sub semnul unui ludic rafinat.

„Stația Clovnilor”, un spectacol extrem de apreciat

Spectacolul „Stația Clovnilor are un palmares foarte important, fiind selectat în numeroase festivaluri, atât în România cât și în străinătate. Acesta a fost răsplătit de spectatori prin aplauze, fiind apreciat și de critici. Totodată, spectacolul „Stația Clovnilor” este laureat cu Premiul pentru interpretare colectivă la Festivalul Internațional Puck Cluj Napoca.

«Stația Clovnilor» a fost inclus, în vara lui 2022, în programul prestigiosului Edinburgh Festival Fringe, ediția 75, unde am susținut un număr de cinci reprezentații. Teatrul «Luceafărul» și-a asumat de mai multe sezoane misiunea de ambasador al culturii ieșene, al celei române în spațiul european și dincolo de marginile UE, demonstrând calitatea actului artistic din instituția noastră, din țara noastră. E un efort pentru toată echipa, străbatem peste 8000 km dus-întors, dar, metaforic vorbind, căruța lui Thespis trebuie să fie în mișcare”, a precizat teatrologul Oltița Cîntec, managerul interimar al instituției.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite