Un şofer a scăpat nepedepsit, deşi a depăşit maşina Poliţiei pe linie continuă. Gafa făcută de agenţii rutieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Ziaruldeiasi.ro
FOTO: Ziaruldeiasi.ro

Un şofer din judeţul Iaşi a reuşit să scape nepedepsit pentru că a depăşit pe linie continuă o autospecială de Poliţie.

Un bărbat din judeţul Iaşi a depăşit, în luna noiembrie a anului trecut, o autospecială de Poliţie pe linie continuă, fiind oprit de către agenţi imediat şi sancţionat cu o amendă de 580 de lei şi cu suspendarea permisului de conducere. Şoferul a decis să se adreseze instanţei, susţinând că în momentul în care s-a angajat în depăşire, linia dintre cele două sensuri de mers era întreruptă. 

Judecătorii au observat un detaliu care l-a scos câştigător pe şoferul ieşean. Magistraţii au considerat că în procesul verbal, locul în care s-ar fi petrecut neregula a fost scris vag de către agenţi. Conform legii, procesul verbal trebuie să conţină descrierea faptei, locul, data şi ora comiterii. 

„Instanţa apreciază că, prin neindicarea precisă a locului comiterii presupusei contravenţii, petentului îi este încălcat dreptul la apărare, acesta aflându-se în imposibilitatea de a face proba contrară celor menţionate în cuprinsul procesului verbal. Pentru acest motiv, instanţa apreciază că vătămarea adusă petentului nu poate fi înlăturată decât prin desfiinţarea procesului verbal contestat“, au transmis magistraţii. 

Şoferul a fost exonerat de plata amenzii şi de suspendarea permisului de circulaţie, iar apelul intentat de către IPJ a fost respins. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

O ţară europeană nu recomandă folosirea telefoanelor chinezeşti. Care este motivul

Americanii îşi caută aliaţii pierduţi pe drum

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite