Un poliţist a intrat fără protecţie la un criminal condamnat pe viaţă şi a fost stâlcit în bătaie. Asasinul s-a scuzat spunând că „nu-şi băuse cafeaua”

0
0

Un deţinut condamnat pe viaţă pentru crimă este acuzat de procurori că ar fi bătut un poliţist care îl audia într-un alt dosar, de înşelăciune. Subofiţerul a intrat la audierile ce au avut loc în puşcărie fără a fi însoţit de colegul de la Intervenţie Rapidă şi a plecat de acolo cu răni la nivelul feţei.

Un deţinut condamnat pe viaţă pentru crimă este acuzat de procurori că ar fi bătut un poliţist care îl audia într-un alt dosar, de înşelăciune. Subofiţerul a intrat la audieri fără a fi însoţit de colegul de la Intervenţie Rapidă. 

Deţinutul Gheorghe Sergiu Boigeanu, condamnat pe viaţă pentru mai multe omoruri, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi fiind acuzat de ultraj. Deţinutul l-ar fi lovit în zona feţei cu pumnul pe poliţistul care voia să îl audieze într-un dosar de înşelăciune prin metoda „Accidentul“, instrumentat de autorităţile de la Suceava.

Cum a avut loc agresiunea

Potrivit rechizitoriului, fapta s-a petrecut pe 12 mai 2015, în jurul orei 10.30, atunci când inspectorul principal Andrei V. a mers la Penitenciarul Iaşi pentru a-i prezenta acestuia calitatea de suspect pe care o are în dosar şi pentru a-l informa că poate oferi declaraţii suplimentare în această cauză.
 

„La intrarea echipei de anchetă, deţinutul Boigeanu Sergiu Gheorghe se afla în picioare în interiorul camerei de audiere părând indispus (conform declaraţiei martorei T. Adriana (avocata deţinutului, n.r.), şi deranjat de prezenţa lucrătorilor de poliţie şi de audierea matinală, afirmând chiar că «nici măcar nu şi-a băut cafeaua»“, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătorie.

În acelaşi document se precizează că poliţistul nu vrea să părăsească camera de anchetă, iar Boigeanu l-a lovit cu pumnul în faţă pe acesta, provocându-i răni pentru care inspectorul a avut nevoie de 5-6 zile de îngrijiri medicale. Ulterior, deţinutul a fost încarcerat de ceilalţi agenţi de la faţa locului, el recunoscând fapta atunci când a fost audiat de procurori în acest caz. Boigeanu a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce a participat la o dublă crimă în penitenciar, acolo unde se afla pentru o altă faptă similară.

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite