Trei femei fac legea în judeţul Iaşi.Află cine sunt acestea FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Curcudel, Mariana Lazăr, Valentina Oloeru
Elena Curcudel, Mariana Lazăr, Valentina Oloeru

În judeţul Iaşi, în cele 98 de localităţi, au fost alese în funcţia de primar trei femei. Două dintre acestea, Valentina Oloeru (PSD), care conduce comuna Mădârjac, şi Elena Curcudel (USL/PNL), aleasă la Mironeasa, sunt la al treilea mandat.

 „La Mironeasa, oamenii au avut încredere într-o femeie. Am concurat pentru un nou mandat împotriva a trei bărbaţi, iar oamenii m-au ales cu 78% din voturi. Cred că realizările din celelalte două mandate i-au convins", a spus Elena Curcudel.

Rezultate alegeri locale 2012. Vezi câţi ieşeni au ieşit la vot până la ora 21.00 FOTO

De aceeaşi susţinere s-a bucurat şi Valentina Oloeru (60 de ani). „Am făcut lucruri frumoase pentru comunitate, iar oamenii consideră că sunt un om cinstit care merită să-i reprezinte, de asta mă aleg", a spus primăriţa din Mădârjac.

Elena Curcudel

Nou intrată pe lista primăriţelor este Mariana Lazăr (USL), soţia senatorului ieşean Sorin Lazăr. Acesta va renunţa la cariera din învăţământ pentru a se dedica primăriei din Strunga.

REZULTATE FINALE ALEGERI LOCALE 2012 Cum arată noua hartă politică a judeţului Iaşi

„Acum un an m-am decis să candidez. Până atunci nu mai făcusem politică. Nu a fost uşor. După ore mergeam prin comună să vorbesc cu oamenii. Am vrut să stau de vorbă cu fiecare om, să văd ce probleme are. Mulţi dintre ei mi-au fost elevi, care la rândul lor au acum copii", a afirmat Mariana Lazăr (48 de ani).

Înfrângere PNL la Paşcani şi Târgu Frumos. Au câştigat colegii din alianţă USL la diferenţă de câteva voturi

Primăriţa spune că nu a contat faptul că soţul ei este parlamentar de Iaşi. „În campanie m-am descurcat singură alături de echipa mea de consilieri. Până acum, din câte ştiu eu, în comună nu au mai fost femei primar. Oamenii au păreri împărţite: unii spun că o femeie altfel se descurcă, alţii zic că o femeie nu poate face prea multe. Eu cred că orice ai fi, trebuie să ai respect faţă de oameni", a spus primăriţa din Strunga.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012: USL are toate majorităţile posibile în Consiliul Local Iaşi. Vezi cine a ajuns în legislativul Primăriei Iaşi

Aceasta a anunţat că prima dată când ajunge la primărie va face curat, iar pe lista de proiecte se află şi terminarea şcolii din Strunga, în şantier din 2008. „Aş vrea ca locul în care muncesc să arate mai bine, să pun flori Sper să fac rost de bani pentur şcoală. Oricum, cu minciuni nu merge. La finalul mandatului trebuie să dau socoteală!", a afirmat Lazăr.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ştirile din Capitala Moldovei

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite