Start în noul an universitar, la Iaşi. Secretar de stat de la Educaţie: Nu putem obliga pe nimeni să se vaccineze. Dar vă rugăm să o faceţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: USV
FOTO: USV

Secretarul de stat în ministerul Educaţiei, Gigel Paraschiv, a vorbit luni, 20 septembrie, la Iaşi despre obligativitatea vaccinării profesorilor.

Universitatea de Ştiinţe ale Vieţii din Iaşi este prima universitate din România care îşi reia cursurile, la 20 septembrie a.c. Festivitatea de deschidere a adunat peste 500 de persoane în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”. 

La eveniment ar fi trebuit să fie prezent şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care a fost înlocuit în ultimul moment de secretarul de stat Gigel Paraschiv. Acesta a comentat şi situaţia în care se află profesorii, care se tem că vor fi obligaţi să se vaccineze pentru a putea participa la cursuri.

„Trebuie să ne întoarcem la şcoală. Ştiu că printre noi sunt oameni care din motive medicale, teamă, şi-ar dori să continuăm în online. Am făcut faţă în online un an şi jumătate, dar sunt convins că fiecare dintre dumneavoastră realizaţi cât de important este să priveşti studentul în ochi când i te adresezi că. O spun cu toată responsabilitatea, şcoala nu poate fi la cel mai înalt nivel decât dacă interacţionăm”, a spus Gigel Paraschiv.

Zvonurile conform cărora anumite categorii profesionale vor fi obligate să se vaccineze, printre care şi profesorii, au fost demontate de către secretarul de stat prezent la Iaşi. 

„Încerc să dau şi răspunsul la întrebarea pe care o simt şi că vine din toate părţile - oare o să ne obligaţi să ne vaccinăm? Nu. Legislaţia primară în România nu obligă pe nimeni să se vaccineze, şi cu atât mai puţin noi, de la Ministerul Educaţiei, nu ne putem permite să cerem lucrul acesta. Dar putem să vă rugăm să depăşiţi teama şi să vă vaccinaţi tocmai pentru a putea veni în campus, pentru a putea merge cu studenţii în laboratoare, în loturile experimentale”, a mai transmis Gigel Paraschiv.

Universitatea de Ştiinţe ale Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” este la primul an universitar sub noua denumire, schimbându-şi numele în anul 2021, din Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Polonia acuză UE de „jaf judiciar şi hoţie la lumina zilei“. Intrăm în epoca nesupunerii statale?

Judeţele care au înregistrat, marţi, cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite