Grupul de Comunicare Strategică: În ţară mai sunt libere doar 16 paturi la ATI pentru pacienţii cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Pe data de 21 septembrie sunt în România 1.131 de paturi ATI pentru pacienţii de COVID-19, conform datelor postate în aplicaţia alerte.ms. Dintre acestea, 990 sunt ocupate la nivelul întregii ţări. În Bucureşti mai există 6 locuri libere pentru persoanele cu COVID-19, iar în România mai sunt libere doar 16 paturi.

În Bucureşti sunt avizate de DSP 239 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 6 paturi libere la acest moment.

„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

Situaţie paturi ATI destinate pacienţilor de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Bihor – 1

Braşov -2

Bucureşti – 6

Buzău – 1

Constanţa- 3

Dolj 1

Hunedoara – 1

Sibiu 1

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite