Spectacol de teatru - dans pe scena operei ieşene. „Bal”, un spectacol cu Beatrice Rancea în rolul principal, redă atmosfera anilor ’70 prin diferite stiluri de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Bal”, un spectacol în care se redă atmosfera anilor ’70 FOTO:operaiasi.ro
„Bal”, un spectacol în care se redă atmosfera anilor ’70 FOTO:operaiasi.ro

Managerul Operei Naţionale Române din Iaşi, Beatrice Rancea, revine pe scenă într-un spectacol inediat care redă atmosfera anilor ’70. „Bal” se va juca duminică, 28 februarie, începând cu ora 18.30.

Managerul Operei Naţionale Române din Iaşi, Beatrice Rancea, revine pe scenă într-un spectacol inediat care redă atmosfera anilor ’70.

„Bal”, un spectacol de teatru-dans, se va juca pe scena operei duminică, 28 februarie, începând cu ora 18.30. Timp de o oră şi 45 de minute, regizorul şi coregraful de origine ungară Yvette Bozsik invită ieşenii într-o călătorie în timp, în urmă cu 40 de ani.

„Ideea spectacolului s-a născut în baza filmului meu preferat: Ettore Scola – „Balul”, care constituie mărturia fără text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor şi relaţiilor umane, precum şi a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentrează asupra istoriei, ci asupra personajelor care îşi caută fericirea valsând solitar”, spune regizorul spectacolului, Yvette Bozsik.

Spectacolul este conceput din două părţi, prima petrecându-se într-un local, iar cea de-a doua în mijlocul naturii, pe o plajă. „Bal” îmbină diferite stiluri muzicale şi de dans care au apărut în secolul al XX-lea.

„Dansurile de diferite stiluri, valsurile, tango-urile ne povestesc în stilul „Bozsik” despre dorinţe şi vise nerealizate, despre singurătate şi iubire, despre alienare, interiorizare şi căutare de sine. Materialul sonor ne oferă piese aparţinând celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz până la canzonette, de la muzica clasică până la muzica modernă, într-un amalgam de stiluri şi atitudini”, se arată într-un comunicat la operei ieşene.

Pentru acest spectacol, opera ieşeană mai are bilete disponibile care pot achiziţionate atât online, pe site-ul www.operaiasi.ro, cât şi la sediul Agenţiei Operei, de pe Bulevardul Ştefan cel Mare.
 

rancea opera iasi
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite