Sabia ieşeană a strălucit la „europene”. „Este cea mai valoroasă medalie a mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva CSS „Unirea”- CSM
FOTO Arhiva CSS „Unirea”- CSM

Campionatele Europene de scrimă pentru juniori (limita maximă de vârstă 20 de ani) şi cadeţi (limita maximă de vârstă 17 ani) s-au încheiat cu doi sabreri ieşeni, de la CSS „Unirea”- CSM, urcând pe podiumul competiţiei.

Rezultate de excepţie pentru sportivii ieşeni la Campionatul European de scrimă pentru juniori şi cadeţi din Serbia. În proba de sabie pe echipe, Amalia Stan a cucerit medalia de argint, iar Casian Cîdu a luat bronzul. 

„Este cea mai valoroasă medalie a mea. Este un rezultat minunat, pentru prima oară în istorie când reprezentativa de sabie cadete a României cucereşte o medalie la echipe la un Campionat European. Am intrat foarte montată, mai ales după rezultatul de la individual (n.r. - eliminare în primul tur!). Ştiam că trebuia să dau totul, indiferent de circumstanţe, şi ştiam că puteam mult mai mult”, a declarat Amalia Stan. 

Antrenorul Alexandru Sireţeanu, cel care a condus împreună cu Irina Covaliu echipa feminină de sabie cadete, a dezvăluit de ce este atât de valoroasă această medalie pentru Amalia. 

„Amalia este o forţă a naturii şi a arătat asta în proba pe echipe. A venit la acest Campionat European refăcută în totalitate! La individual a fost vorba despre o doză de neîncredere în forţele ei, dar a arătat şi demonstrat totodată în proba pe echipe că are capacităţi şi resurse infinite pentru a fi un lider şi o componentă de baza în echipa naţională a României. Sunt mândru atât eu, cât şi colegii mei că putem munci şi ne putem pune în slujba unui”, a spus antrenorul pentru dragosgaspar.ro.

Până în finală, România, cotată cu a şasea şansă la cucerirea medaliei de aur, avusese pe tabloul de 16 un meci mult mai echilibrat cu Grecia decât probabil se aştepta. A învins cu 45-38 (Amalia a avut cea mai consistentă contribuţie din echipă, +3, adică diferenţa dintre tuşele câştigate şi cele pierdute), iar în sferturi a trecut, cu 45-31, de favorita nr. 3, Germania, tot cu Amalia în prim-plan (+9).

Primul campionat, prima medalie

Ieşeanul Casian Cîdu a concurat în toate cele patru probe, atât la juniori, cât şi la cadeţi, medalia cucerind-o cu echipa României de cadeţi. El este pregătit la CSS „Unirea”-CSM Iaşi de antrenorul Radu Tofan.

„Sunt foarte mândru de mine că am reuşit să aduc o medalie de bronz acasă! În acelaşi timp sunt fericit că am putut participa la primul meu Campionat European. La juniori individual am reuşit să intru în primii 8, un rezultat foarte bun. Cu echipa de cadeţi am cucerit medalia de bronz după ce am întrecut echipe puternice, iar asta nu s-ar fi întâmplat dacă nu eram uniţi”, a declarat Casian, cel care a luptat pentru medalie alături de Luca Radu, Dacian Enache şi Rareş Gheorghe, mai scrie sursa citată. 

Tinerii se pregătesc acum pentru Campionatul Mondial care va avea loc în aprilie. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Corespondentul de război chinez care se deplasează alături de trupele ruse: „Sunt în prima linie în Mariupol”

Halep, adorată de americani: Detaliul care arată cât de iubită e Simona, la Indian Wells

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite