"Revoluţie" în strategia de deszăpezire la Iaşi. Oraşul, împărţit în zece sectoare, fiecare cu propriul şef. Maşinile şi şoferii, aliniaţi pentru o vizită "de sus"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Gheorghe Nichita şi viceprimarul Mihai Chirica, într-o vizită de imagine la Citadin
Primarul Gheorghe Nichita şi viceprimarul Mihai Chirica, într-o vizită de imagine la Citadin

Oficialii Primăriei Iaşi încearcă să dea asigurări că locuitorii oraşului nu vor mai avea o iarnă de coşmar, printre munţii de zăpadă formaţi în precedentele două sezoane reci.

67 de utilaje numără parcul auto al Primăriei Iaşi pregătit pentru a interveni la deszăpezire. Este vorba despre 21 de maşini pentru împrăştiat material antiderapant, 27 de lame pentru îndepărtat zăpada, 6 încărcătoare frontale, 2 buldoexcavatoare, 1 buldozer şi 10 autocamioane de mare tonaj pentru transportat zăpada.

Parcul auto nu diferă faţă de cel din anii precedenţi, însă şefii municipalităţii anunţă un plan care ar urma să fie pus în practică în premieră la Iaşi şi care ar trebui să ducă, în sfârşit la dispariţia munţilor de zăpadă de pe străzi.

"Faţă de anii trecuţi, oraşul a fost împărţit în 10 sectoare, urmând ca fiecare sector să aibă un responsabil care să gestioneze rapid bateriile de utilaje care să intervină imediat de la primele căderi de zăpadă. S-a decis ca frecvenţa utilajelor care operează pe raza municipiului Iaşi să fie intensificată, în funcţie de cantitatea de precipitaţii. Se au în vedere în special marile bulevarde, dar mai ales căile de acces către spitale şi alte unităţi de interes major", a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Iaşi.

În baza de la Citadin, societatea care coordonează acţiunea de deszăpezire, se mai găsesc 600 tone sare, 700 de tone de nisip, 250 de tone de antiderapant. La deszăpezire se vor mai folosi şi 3.000 de tone de clorură de calciu, precum şi agent de tratare chimică, inhibitor de coroziune pentru sare.

În cursul zilei de ieri, şefii de la Primărie, în frunte cu primarul Gheorghe Nichita, au făcut o vizită de imagine în baza Citadin, în cursul căreia utilajele şi şoferii au fost aliniaţi pentru inspecţie.

Mai puteţi citi:

SONDAJ: Ieşenii îi lasă repetenţi la deszăpezire pe şefii oraşului FOTOGALERIE

Străzile din Iaşi, curăţate de zăpadă cu utilaje defecte şi insuficiente

Iaşiul, sub asediul mormanelor de zăpadă FOTOGALERIE

Deszăpezire pe ochi frumoşi la Iaşi: strada primarului "lună", vecinii îngropaţi sub nămeţi FOTOGALERIE

EXAGERAT Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, deszăpezeşte mai scump decât în Vrancea FOTO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite