Răzbunarea unui bărbat a cărui maşină a ruginit din cauza procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul cere daune în justiţie FOTO Getty Images
Bărbatul cere daune în justiţie FOTO Getty Images

Un bărbat a cărui maşina a fost sechestrată acum aproape un deceniu de autorităţi, în cadrul unei investigaţii penale a DIICOT, a dat în judecată Administraţia de Finanţe pentru a obţine daune morale.

B.B. este tatăl unui tânăr care, în 2011, a fost ridicat de DIICOT într-o mega-anchetă instrumentată de DIICOT Iaşi împotriva contrabandei de ţigări. Mai multe persoane erau acuzate atunci de trafic de ţigări, spălare de bani sau constituire a unui grup infracţional, printre acţiunile anchetatorilor fiind şi ridicarea mai multor bunuri ce aparţineau suspecţilor.

De la fiul lui B.B. a fost ridicat un autoturism marca Volkswagen Passat, sechestrarea fiind realizată cu ajutorul finanţiştilor. 

Anii au trecut şi, în 2017, Tribunalul Iaşi a dispus restituirea la Parchet a acelui dosar, pentru a fi refăcut rechizitoriul. Actul de acuzare nu a mai fost retrimis în instanţă nici până în prezent, de altfel.

În 2018, după şapte ani în care a stat într-o parcare nefolosită, maşina lui B.B. a fost restituită. Aspectul l-a deranjat pe bărbat, care consideră că i-a fost prejudiciată onoarea prin acţiunea judiciară şi prin sechestru şi cere acum daune de la Administraţia de Finanţe, în sumă de 100.000 lei.

“Această situaţie anormală a dăinuit, fără drept, o perioadă foarte mare de timp, perioadă în care componentele autoturismului s-au deteriorat în totalitate. Organele de cercetare penală au efectuat cercetări o perioadă de peste 5 ani şi jumătate, sesizând instanţa de judecată prin rechizitoriu abia la 21.11.2017, la 02.04.2018 dispunându-se restituirea pentru refacerea rechizitoriului, ceea ce dovedeşte că la momentul sechestrării procurorul nu avea nici un indiciu rezonabil cu privire la existenţa presupuselor fapte de natură penală, neimpunându-se instituirea măsurii asiguratorii”, a scris bărbatul, în cererea sa adresată instanţei - Judecătoria Iaşi.  

Pe aceeaşi temă: 

Sex oral în plină stradă, filmat cu telefonul, la Iaşi. Tânărul a dat de necaz după ce cazul a ajuns la Parchet 

UPDATE Sex oral în Primărie, cu două minore. Un primar din Iaşi a dat 100 de lei unui proxenet care i-a adus la birou o copilă răpită de la şcoală

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite