Primăria Iaşi înfiinţează „Poliţia presei“ pentru a repara prejudiciul de imagine produs de masacrul ecologic din Copou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului FOTO Adevărul
Gheorghe Nichita, primarul Iaşiului FOTO Adevărul

Primarul de Iaşi, Gheorghe Nichita, continuă să dea vina pe subordonaţi în scandalul celor peste 500 de arbori marcaţi pentru tăiere în parcurile din Copou.

Ultima teorie aruncată pe piaţă de şeful Primăriei Iaşi este că nu ştie nici până în acest moment în ce condiţii a avut loc marcarea pentru tăiere a celor peste 500 de arbori din parcurile Expoziţiei şi Copou.

"Am dat în clipa de faţă cum a ajuns parcursul ăsta, de a da comanda din primărie pentru arborii din Expoziţie ca să fie verificaţi, cine a dispus treaba asta, cine a făcut marcarea ş.a.m.d. Tot felul de legende aud, că cel care i-a marcat în ziua aceea era beat şi a marcat mai mult decât trebuie. Tot felul de fugă de răspundere. Îi sancţionez pe cei care sunt vinovaţi", a declarat primarul Gheorghe Nichita în cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi, 28 mai.

Şeful Primăriei spune că a constatat "în ultimii ani, câteva sincope pe partea de comunicare". Din acest motiv a dispus crearea unui birou special în cadrul primăriei, sub directa lui coordonare, care să se ocupe de eficientizarea comunicării, atât internă, cât şi externă.

"Voi înfiinţa biroul de comunicare în cadrul Primăriei. Care are o misiune foarte clară, inclusiv de a comunica foarte bine totul ce înseamnă presă şi site-uri şi aşa mai departe, despre ce face primăria. E vorba de o comunicare profesionistă despre ceea ce face primăria, despre ceea ce se pregăteşte primăria să facă şi, de ce nu, de reacţie foarte clară la anumite chestiuni care se întâmplă în oraş, ca informaţii. Acest birou de comunicare va fi în cadrul Serviciului de Dezvoltare a Capacităţii Administrative", a mai spus Nichita.

Noul birou din cadrul primăriei va fi condus de Vlad Ciobanu, sociolog de profesie, specialist în comunicare politică. "Este un om care ştie foarte bine ce are de făcut în primărie, l-am verificat şi sper să corespundă la această poziţie. Va rămâne şi Biroul de Comunicare pentru că aicea dorim foarte mult să primim toate informaţiile, de la toate direcţiile din primărie", a precizat Nichita.

Primarul de Iaşi continuă s-o acuze pe şefa de la Spaţii Verzi că a acţionat de capul ei pentru marcarea arborilor din Copou.

"Analizez să iau de la Sălceanca (n.r. - Luminiţa Sălceanu, şefa de la Spaţii Verzi) şi să mut la Poliţia Locală serviciul de ridicări maşini, pentru că probabil are prea multe pe cap, nu mai face faţă. Nu-i un om care să ştie să se ferească de capcanele presei. Orice întrebare a presei are şi un substrat. Când vrei să lucrezi într-o funcţie publică trebuie să ştii mai departe ce-ai de făcut", a mai spus Nichita.

Pe aceeaşi temă:

50.000 de tineri adunaţi pe Cluj Arena au cerut demisia primarului de Iaşi, Gheorghe Nichita

Primarul de Iaşi, Gheorghe Nichita, încearcă s-o sacrifice pe şefa de la Spaţii Verzi în scandalul teilor tăiaţi în Copou

Daniel Buzdugan, către primarul Nichita în scandalul arborilor masacraţi la Iaşi: „Au mai fost unii, în trecut, care considerau că statul sunt ei“

Tabloul masacrului ecologic de la Iaşi. Un plan găunos, înţesat cu minciuni, 500 de tei ucişi fără remuşcări şi tunul imobiliar

Măcelarii teilor din Iaşi lovesc din nou. Sute de arbori sănătoşi, marcaţi pentru tăiere. Ieşenii au notificat Parchetul şi Garda de Mediu şi pregătesc proteste

O furtună violentă a rupt trei arbori la Iaşi. Şefii primăriei s-au grăbit să anunţe "dezastrul", pentru a abate atenţia de la masacrul ecologic pregătit în Copou

FOTO Masacrul teilor din Iaşi: episodul Copou. Cum sunt mutilaţi arborii-simbol din cel mai renumit cartier al oraşului

Lecţie de botanică pentru măcelarii teilor din Iaşi: „Este colosal de mult să tai 800 de copaci într-un an. Ăsta e un masacru”

Şi cu teii tăiaţi şi cu banii luaţi. Primăria Iaşi a primit o amendă de 60.000 de lei, achitabilă din bani publici, pentru că a tăiat ilegal arborii din centrul oraşului

Numărul "avocaţilor" teilor puşi la pământ în centrul Iaşiului creşte. Şefii Primăriei refuză dezbaterea publică

Toţi teii de pe cel mai important bulevard al Iaşiului sunt puşi la pământ de muncitorii primăriei

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite