Ponturi pentru o afacere de succes în turism: papuci silenţioşi pentru personal, gresie antiderapantă şi „arsenal“ de oale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trucuri pentru bucătari, ospătari şi cameriste (Foto Arhivă)
Trucuri pentru bucătari, ospătari şi cameriste (Foto Arhivă)

Personalul şi investitorii din turism au primit manuale de bună practică pentru a-şi dezvolta afacerea în cadrul Caravanei Educaţionale în Turism desfăşurată la Iaşi marţi, 24 aprilie.

Cameristele trebuie să fie cât se poată de îngrijite, să aibă părul curat şi prins, unghiile tăiate, să fie distante faţă de colegi sau oaspeţi şi neapărat să poarte papuci silenţioşi pentru a nu deranja clienţii.

Bucătarii sunt obligaţi să trateze alimentele la patru temperaturi, să aibă un arsenal de oale şi echipamente şi să lucreze pe un spaţiu acoperit cu gresie antiderapantă pentru a evita alunecarea cu farfurii.

Musai pentru ospătari este să ştie codul bunelor maniere pentru a putea respecta toate regulile de aşezare a tacâmurilor.

Toate aceste sfaturi sunt menţionate în cele 10 manuale oferite gratuit personalului din hoteluri şi restaurante din Iaşi, zonă cu potenţial turistic, de  către conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava.

Iniţiativa face parte dintr-un proiect european care urmăreşte dezvoltarea profesională a angajaţilor şi antreprenorilor din turism.

Astfel, după ce au organizat sesiuni de trainig şi au organizat concursuri de gătit, a venit rândul teoriei. Drept urmare, la Iaşi au fost împărţite manuale de bună practică tuturor celor care activează în domeniul turismului. 

FOTO Poveşti sculptate în dovleac şi „simfonie de ceaune" în centrul Iaşiului UPDATE

„Am adus la Iaşi manualele de pregătire profesională, câte 10 manuale şi 7 filme educaţionale pe care toţi investitorii, antreprenorii, angajaţii din domeniul turismului şi persoanele care doresc să investească în turism le pot folosi în dezvoltarea lor profesională. Sunt manuale pentru cameriste, ospătar, recepţioner, agent de turism, ghid de turism, activitate de marketing şi de comunicare", Marcel Gaftoneanu, director general la Camera de Comerţ şi Industrie Suceava.

Moldovenii – cu mămăliga, oltenii – cu zaibărul

Paricipanţii s-au declarat mulţumiţi de sprijinul oferit.

Bunătăţi la ceaun şi concursuri pentru gospodine în centrul Iaşiului. Bucătari din ţară şi străinătate vor găti în aer liber

„Noi suntem deschişi la orice este legat de activitatea de turism. Am adus 37 de angajaţi care vor intra în posesia manualelor ca să se perfecţioneze", spune Dana Buzilă, directorul unui hotel din Iaşi.

Ocupaţia elevilor: fac poale-n brâu, construiesc case în miniatură şi roboţi de spionaj FOTOGALERII

Proiectul se derulează pe o perioadă de 2 ani, iar valoarea sa este de 10 milioane de lei.

Intră pe iasi.adevarul.ro petnru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite