Parc agroindustrial la Leţcani. Află ce presupune proiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Parc agro-industrial la Leţcani
Iaşi: Parc agro-industrial la Leţcani

Sute de producători agricoli din Moldova vor beneficia de un spaţiu prin care şi-ar putea dezvolta afacerile. În comuna ieşeană Leţcani, pe un teren de peste 25 de hectare de teren vor fi amenajate spaţii de desfacere şi prezentare de produse, dar şi un centru de suport pentru afaceri.

Investiţia a fost demarată de Consiliul Judeţean Iaşi şi va fi realizată în următoarele 36 de luni. „Valoarea proiectului Transagropolis se ridică la 4,3 milioane de euro din care 2,8 reprezintă fonduri nerambursabile. Investiţia este finanţată în cadrul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013", a anunţat Marius Pârciu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi.

Parcuri industriale doar pe hârtie (FOTO)

Printre obiectivele proiectului se numără spaţii de producţie cu linii de procesare, de desfacere şi prezentare, centrul de suport afaceri, parcări pentru zeci de camioane şi autovehicule. Vor fi amenajate piaţă de gros, birouri de consultanţă agricolă, dar vor fi disponibile şi loturi de teren pentru firmele interesate să-şi amenajeze singure hale în zonă.

Parc agro-industrial la Leţcani

Parcul va fi disponibil peste peste 300 de producători agricoli din Iaşi, dar şi zeci de firme din industria alimentară. Totodată, mai sunt vizaţi producătorii şi societăţile agricole din raioanele Ungheni şi Făleşti, dar şi regiunea Vinnytska.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite