Metoda unui primar de comună de a susţine copiii care vor să înveţe carte. Autobuz gratuit către liceele de la oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevilor li se asigură transportul pentru a învăţa la şcolile din oraş FOTO: Arhivă
Elevilor li se asigură transportul pentru a învăţa la şcolile din oraş FOTO: Arhivă

Elevii şi studenţii din comuna ieşeană Victoria au la dispoziţie un autobuz care le asigură transportul gratuit către şcolile din oraş. Măsura a fost luată după ce liceul din localitate s-a închis.

Ajutor nesperat pentru copiii din localitatea Victoria. După ce anul trecut liceul din comună s-a desfiinţat şi s-a transformat în Şcoală de Arte şi Meserii, primarul din localitate a decis să îi sprijine pe copii. Pentru că mulţi dintre ei nu şi-ar fi permis să mai urmeze o formă de învăţământ la Iaşi, naveta pe lună ridicându-se la 400 de lei, edilul a decis să folosească autobuzul primăriei cu care transporta cadrele didactice navetiste şi pentru elevi.

Aşa se face că în fiecare zi de luni până vineri, 40 de elevi şi studenţi pleacă din Victoria spre Iaşi la ora 6.30 şi revin în localitate la ora 15.30. 

‘’Am apelat la această idee pentru că mulţi copii de la noi din comună nu îşi permit să achite 400 de lei pe lună pentru naveta lor la şcolile sau facultăţile din Iaşi. Era păcat să nu le oferim această şansă. La urma urmei este pentru bunăstarea comunei, localitatea se poate împrospăta cu ajutorul acestor copii deştepţi, este ca o investiţie pe termen lung’’, spune Daniel Creţu, primarul comunei Victoria. 

Deşi la nivel naţional au fost situaţii în care inspectorii Curţii de Conturi s-au sesizat şi au recurs la imputaţii din cauză că microbuzele şcolare erau folosite în afara razei administrativ-teritoriale, primarul comunei Victoria spune că în cazul său nu încalcă nicio reglementare întrucât autobuzul este bunul primăriei. 

De altfel, primarul comunei spune că aceasta a fost soluţia la care s-a apelat şi în perioada 2007-2009, când în localitate nu exista un liceu. 

Lunar, 15.000 de lei sunt alocaţi din bugetul local pentru plata leasing-ului autobuzului, combustibil şi salariul şoferului. 

Vă mai recomandăm:

14 elevi săraci care vor să ajungă medici sunt meditaţi gratuit la Iaşi de către un cuplu de profesori cu inimă mare

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite