Medicii din Iași au reușit replantarea gambei amputate a băiatului lovit de tren în Vatra Dornei

0
Publicat:

Medicii din Iași au reușit replantarea gambei amputate a băiatului de 15 ani lovit de tren în Gara Vatra Dornei, Suceava. Echipa medicală este aceeași care recent a replantat mâna amputată a unei fete.

Medici în sala de operatie SURSĂ Arhiva Adevarul
Medici în sala de operatie SURSĂ Arhiva Adevarul

Adolescentul a suferit multiple traumatisme şi fracturi şi a fost transportat cu elicopterul SMURD la Iași, fiind introdus de urgenţă în sala de operaţie a Spitalului pentru Copii „Sf. Maria" din Iaşi.

Acolo, medicii ieşeni au luptat nu mai puţin de 13 ore pentru a replanta gamba stângă a pacientului, care a fost amputată în urma accidentului.

De menţionat este faptul că la această intervenţie a participat echipa medicală condusă de dr. Sidonia Susanu. Este vorba despre medicii care, în urmă cu aproximativ o lună, au mai reuşit să facă o minune: să replanteze mâinile unei fetițe implicate într-un tragic accident rutier.

Conform informaţiilor transmise de către reprezentanţii spitalului, sunt semne încurajatoare că intervenţia a reuşit. În momentul de faţă, adolescentul se află la Terapie Intensivă, fiind ţinut sub atentă supraveghere. 

„Pacientul a fost internat la Secţia de Chirurgie Plastică cu diagnosticul de politraumatism prin accident rutier, şoc hemoragic, amputaţie membrul inferior stâng nivel treime proximală gambă, traumatism cranio-cerebral cu emoragie subrahnoidiană, fractură de omoplat, fracturi de coaste, hemotorax, ruptură de splină cu hemiperitoneu. Pentru leziunile cranio-cerebrale şi torace s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie, iar gamba amputată a fost replantată. Momentan, copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală iniţiată încă din momentul internării. Evoluţia este lent favorabilă", au precizat medicii Spitalului „Sf. Maria" din Iaşi.

Cum s-a produs accidentul

Băiatul în vârstă de 15 ani a fost lovit de tren, în cursul zilei de marți, 17 ianuarie, în apropiere de gara din Vatra Dornei, Suceava. Conform martorilor oculari, acesta nu a observat trenul în momentul în care a încercat să traverseze calea ferată. Martorii susţin că, în acel moment, băiatul avea căştile în urechi şi privirea îndreptată către telefon.

Imediat după producerea accidentului, un echipaj medical l-a preluat pe adolescent şi l-a transportat de urgenţă la Spitalul din Vatra Dornei, unde a fost stabilizat de către cadrele medicale. Din cauză că pacientul era în stare gravă, doctorii au decis ca acesta să fie transportat de urgenţă la Iaşi, cu ajutorul elicopterului SMURD. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite