Managerul spitalului de copii din Iaşi, după incendiul de la ATI: Am trecut pe lângă o catastrofă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi se pregăteşte să-şi reia activitatea de astăzi, la doar o zi după indendiul de la ATI. Alina Belu, Managerul interimar, a spus că spitalul a trecut pe lângă o catastrofă şi că medicii care au intervenit, ingnorând riscurile, au fost eroii.

„Spitalul nostru, Spitalul de Urgenţă pentru Copii «Sfânta Maria» Iaşi, a trecut pe lângă o catastrofă, care a fost evitată datorită colegilor noştri, medici, asistente, infirmiere şi brancardieri, aflaţi în serviciul de gardă, care, ignorând toate riscurile, au avut ca prioritate salvarea copiilor şi a părinţilor internaţi în spital”, a afirmat managerul interimar Alina Belu, marţi seară, pe pagina de Facebook a spitalului.

„După constatarea instalării incendiului, personalul spitalului a deconectat orice sursă de risc, curent electric, surse de oxigen, şi a acţionat prioritar pentru evacuarea copiilor şi a aparţinătorilor”, a adăugat managerul interimar al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Ana Belu a spus că spaţiile afectate vor fi curăţate şi dezinfectate, iar astăzi medicii ăşi pot relua activitatea.

Conform DSU, clădirea spitalului are aviz de securitate la incendiu, iar „cauzele producerii acestuia sunt în curs de stabilire”. 30 de persoane au fost evacuate, a informat Ministerul Sănătăţii marţi seară.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite