Licee corigente la Bac
0Două şcoli din judeţul Iaşi nu au niciun absolvent care să fi obţinut notă de trecere la examenul de maturitate. La grupurile şcolare din Capitala Moldovei promovabilitatea este de sub 10%.
Tabloul după rezultatele de la Bac, la nivelul judeţului Iaşi, este unul al contrastelor. Deşi promovabilitatea este de 56,06% înaintea contestaţiilor, cu 14 procente mai mare faţă de anul trecut, au rămas şcoli unde niciun elev nu a fost declarat „reuşit".
Situaţia cea mai jalnică s-a înregistrat la Grupul Şcolar Agricol Holboca, unde, în al treilea an consecutiv, s-a înregistrat „performanţa" de promovabilitate zero. Anul acesta, din cei 28 de absolvenţi, numai unul s-a prezentat la probe. Nici acesta nu a reuşit însă să schimbe clasamentul. Elevul a luat nota 5 la limba română, la matematică a luat 5,76, iar la chimie a obţinut 1,20.
S-au afişat notele candidaţilor ieşeni la Bac. Vezi aici dacă ai promovat!
Vezi ce notă a luat la Bac fiul fostei şefe de la IŞJ Iaşi
Iniţial, Constantin Rotariu, directorul unităţii de învăţământ, a mărturisit că nu ştie nimic despre notele elevilor, iar după afişarea lor pe site-ul IŞJ şi-a închis telefonul. Un alt liceu cu promovabilitate zero la Bacalaureat este şi UCECOM „Spiru Haret". Din cei 15 candidaţi, patru nu s-au prezentat la examen, iar res-tul sunt respinşi. Rezultate slabe s-au înregistrat şi la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida", unde din cei 139 de candidaţi, doar 17 au promovat examenul de maturitate.
S-au afişat notele candidaţilor ieşeni la Bac. Vezi aici dacă ai promovat!
FOTO Liceele care fac cinste Iaşiului: promovabilitate maximă la Bac UPDATE
Situaţie similară şi la Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi", unde doar 10 absolvenţi din cei 94 înscrişi au promovat Bac-ul. La centrul de examinare de la Grupul Şcolar „Radu Cernătescu", din cei 361 de elevi doar 33 au luat Bac-ul. Cea mai mare medie fiind de 8,05.
La Colegiul Tehnic „I. C. Ştefănescu", acolo unde elevii de la alte patru licee au dat examenul de maturitate, din cei 351 de candidaţi doar 32 au fost declaraţi „reuşiţi". Şeful de promoţie, Gabriel Bogos, a luat a doua cea mai mare medie de pe şcoală: 7,83. „Sunt mulţumit de notă, mai ales dacă ţin cont de rezultatele obţinute. Nu sunt hotărât încă la ce facultate mă voi înscrie", spune Gabriel.
Elev Fericit cu media 6 la Bacalaureat
Situaţie ceva mai bună faţă de anul trecut, când promovabilitatea la Bac a fost zero, s-a înregistrat la Grupul Şcolar Vlădeni. Aici, din cei 28 de candidaţi, patru au promovat. Unul dintre ei este şi Ştefan Irimia care a luat Bac-ul „la mustaţă", cu media 6.
„Sunt foarte fericit. La fizică mă temeam cel mai mult şi ca urmare am luat 5. La matematică speram să iau ceva mai mult, dar nu mai risc să fac contestaţie. Vreau să dau la Facultatea de Construcţii de Maşini", spune Ştefan. Directorul şcolii se aştepta însă la o promovabilitate mai mare. „Nu sunt foarte mulţumit de rezultate, speram să avem o promovabilitate de 30%, aşa ar fi trebuit în urma ultimei simulări. Trebuie să mai progresăm", spune directorul Vasile Tătaru, directorul Grupului Şcolar Vlădeni. Tot cu promovabilitate zero la Bac-ul de anul trecut şi cu patru promovaţi anul acesta este şi Grupul Şcolar Tehnic Târgu Frumos. „Nu sunt mulţumit. Am să vorbesc cu profesorii să se ocupe mai mult de elevi, deşi la obiectele de bază profesorii au făcut ore suplimentare cu ei", spune directorul Ştefan Roman.
Liceele care fac cinste Iaşiului
La nivelul judeţului Iaşi sunt şi licee cu promovabilitate de 100%. Este vorba despre Colegiul Naţional „Emil Racoviţă", Colegiul „Costache Negruzzi" şi Colegiul Naţional. De 32 de ani, la „Racoviţă", nu a picat niciun elev la Bac.
„Suntem mulţumiţi de rezultate, toţi absolvenţii care au făcut cursuri la zi la noi au luat examenul de Bacalaureat", susţine profesorul Paula Gavrilescu, directorul Colegiului „Emil Racoviţă" Iaşi.
La nivelul judeţului Iaşi s-au înregistrat 15 note de 10. Cele mai multe dintre ele, câte 5, au fost înregistrate la Colegiul Naţional şi la Colegiul „Costache Negruzzi".

______________________________
Mediocritate în judeţele Moldovei
Procentul de promovabilitate la Bacalaureat în judeţul Suceava a scăzut cu 18 puncte, după ce în acest an s-au montat camere de supraveghere în clase. Mai mult, niciun candidat din două licee sucevene, Grupul Şcolar „Vasile Deac", din Vatra Dornei, şi Liceul Particular „Virgil Madgearu", din Suceava, nu a promovat examenul.
Promovabilitate de sub 40% s-a înregistrat şi în judeţul Botoşani, iar în Vrancea peste 43% dintre elevi au avut medii peste 6. Şi în Vrancea, înainte de contestaţii sunt două licee unde nici măcar un candidat nu a reuşit să obţină media de promovare, respectiv Şcoala Specială „Elena Doamna", unde toţi cei nouă elevi au picat examenul, şi Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza" din Panciu, unde de asemenea niciunul dintre cei 12 candidaţi nu a reuşit media minimă.
„Sunt elevi care vin de la şcoala de arte şi meserii, care nici măcar examenul de Capacitate nu l-au luat. Este prima promoţie care vine pe ruta progresivă şi consider că asta este explicaţia eşecului la Bacalaureat", a declarat Valeriu Jalbă Bandrabur, directorul Liceului din Panciu.
Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!