Iaşiul găzduieşte primul mare eveniment din ţară, organizat în context pandemic - Romanian Creative Week VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferinţa de deschidere a festivalului Romanian Creative Week, la Iaşi FOTO Alina Batcu
Conferinţa de deschidere a festivalului Romanian Creative Week, la Iaşi FOTO Alina Batcu

O serie impresionantă de concerte, festivaluri de modă, film, arte vizuale şi arhitectură se vor desfăşura la Iaşi. Capitala Moldovei va găzdui, printre altele, festivalurile Romanian Fashion Week, Architecture, Musicalling, Moldova Film Festival şi VegFest.

Industriile creative şi-au dat întâlnire la Iaşi, unde se desfăşură, în perioada 2 - 6 iunie, Romanian Creative Week (RCW), primul mare eveniment cu public organizat în România, în 2021. 

Organizarea acestui eveniment vine într-o perioadă în care industriile creative sunt lovite puternic de pandemia de coronavirus. Astfel, Federaţia Patronatelor din Industriile Creative şi-a propus să facă un pas firesc pentru dezvoltarea industriilor creative autohtone. 

În perioada 2 - 6 iunie, capitala Moldovei va găzdui, printre altele, festivalurile Romanian Fashion Week, Architecture, Musicalling, Moldova Film Festival şi VegFest.

Conferinţa de lansare a evenimentului a avut loc miercuri, 2 iunie. Prezenţi au fost creativi din toate zonele. 

Printre cele mai aşteptate momente din cadrul RCW sunt show-urile Romanian Fashion Week. 

Cel mai cunoscut şi longeviv eveniment dedicat industriei modei româneşti, Romanian Fashion Week revine la Iaşi după 11 ani şi reuneşte designeri români tineri, dar şi consacraţi. 

„Ceea ce se întâmplă zilele acestea la Iaşi nu ar fi fost posibil fără prieteni vechi ai Romanian Fashion Week, eveniment pe care noi l-am realizat la Iaşi între anii 1999 - 2010. De altfel, structura lui RCW este un fel de fashion & friends. Am adunat în jurul RCW prietenii din industriile creative cu care noi lucrăm în mod constant în industria noastră”, a subliniat Irina Schrotter, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Industriile Creative. 

Smaranda Almăşan, Venera Arapu, Lucian Broscăţean, Ioana Ciolacu, Mihaela Glăvan, Jolidon, Murmur, Andrea Tincu, Irina Schrotter sunt designerii consacraţi care şi-au anunţat prezenţa la ediţia din acest an a Romanian Fashion Week. 

Irina Schrotter a anunţat şi o parte din surpriza primei ediţii a Romanian Creative Week, un eveniment fabulos care leagă performanţa sportivă a Nadiei Comăneci de creativitatea susţinută de RCW. Designerul romnân a precizat că această surpriză va fi dezvăluită în totalitate publicului joi, 3 iunie 2021. 

Cel mai mare festival de arhitectură din România

Architecture, festivalul de arhitectură organizat în cadrul RCW, va încânta publicul cu două mari evenimente organizate de ProEvent. Aşadar, arhitectura are locul ei în cadrul festivalului. Florin Mindirigiu, preşedintele ProEvent, a subliniat în cadrul unei discuţii cu reporterul „Adevărul” importanţa unor dezbateri despre arhitectură şi oraş ca spaţiu de locuire, muncă şi destinaţie turistică.

„Am invitat creativi din întreaga ţară. Arhitecţi ai momentului. Avem pe Bahlui o serie de evenimente care debutează pe 2 iunie, chiar în prima zi de festival. Avem dezbateri şi prezentări de creativitate în zilele de 3 şi 4 iunie, la Palatul Culturii din Iaşi. 

Interesant este că vrem să discutăm despre modul în care Iaşul creativ se poate dezvolta din punct de vedere arhitectural. Adică modul în care noile clădiri sau noile spaţii urbane pot coexista cu spaţiile de patrimoniu într-un oraş istoric ca Iaşul. De asemenea, ne-am gândit şi la film pentru tine, ca educaţie creativă. În fiecare seară avem proiecţii de film de arhitectură”, a spus pentru „Adevărul” preşedintele ProEvent, Florin Mindirigiu. 

Printre arhitecţii care vor fi prezenţi în aceste zile la Iaşi se numără Adrian Soare, Andrei Uleia, Dragoş Epure, Şerban Daniel Lucian şi Victor Grosu. 

Condiţiile de participare

Întregul eveniment Romanian Creative Week este organizat conform regulilor stabilite de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19, anunţă organizatorii.

Astfel, participanţii trebuie să facă dovada vaccinării anti-COVID 19, prezentând adeverinţa de vaccinare în momentul accesului la eveniment, să prezinte un test RT PCR, cu rezultat negativ, făcut cu cel mult 72 de ore înainte de eveniment sau să prezinte o adeverinţă din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 90-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Întregul program al Romanian Creative Week poate fi consultat aici.  

Sursa: Facebook/Privesc.Eu Iaşi

Vă recomandăm să citiţi şi:

Urmărit general în România, viaţă de lux în Ucraina. „Aş sta cu tot dragul la puşcărie, dar îi ajut pe copii şi pe bătrâni”

Mirificile proiecte pe care navighează ţările care mizează pe bătăliile cu imposibilul

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite