Iaşiul a rămas fără autogară modernă. 20 de milioane de euro, aruncaţi la gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Iaşi a pierdut 20 de milioane de euro din fonduri europene şi a renunţat proiectul autogării care trebuia construită în Tudor Vladimirescu, după ce instanţa nu a soluţionat la timp litigiul în care este implicată municipalitatea.

Ultima şansă în instanţă pentru autogara SF din Iaşi

La termenul de pe 13 februarie, magistraţii de la Tribunalul nu au ridicat sechestrul pus de Fisc pe halele Regiei Autonome de Transport Public şi au stabilit un nou termen abia pe 20 februarie, mult prea târziu pentru ca banii europeni să fie accesaţi.

„Procesul continuă, dar noi am pierdut finanţarea. Chiar dacă am câştiga procesul, banii pentru autogară s-au pierdut. Fondurile rămân pe Porgramul Operaţional Regional, doar că nu mai putem face autogara din ei“, a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Autogara din zona Tudor Vladimirescu trebuia să aibă opt peroane, fiecare cu punct de plecare şi sosire, o parcare supraterană şi o clădire principală de 4.200 de metri pătraţi. Deşi halele administrate de RATP au fost puse sub sechestru încă din 2000, şefii din Primărie au ales amplasamentul de la intersecţia dintre bulevardul Tudor Vladimirescu şi Splai Bahlui pentru a amenaja noua autogară.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ştiri din Capitala Moldovei.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite