Iaşi: Conserve cu semnal la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe telefoane mobile, SIM-uri şi încărcătoare au fost descoperite de gardienii Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi în pachetele aduse de două persoane la programul de vizită.

Citeşte şi: Tânărul violat în Penitenciarul Iaşi a cerut achitarea agresorilor

O parte din interzise au fost găsite în timpul controlului specific efectuat la sectorul „Vizite". Persoana prinsă pe picior greşit adusese un pachet pentru un bărbat condamnat definitiv la 8 ani şi 5 luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lovitură cauzatoare de moarte.

Bunurile, două telefoane mobile, două dispozitive de încărcare şi două cartele fuseseră ascunse în cutii de conservă de peşte. Puţin mai târziu, o altă persoană a fost prinsă de gardieni având în poşetă două cartele SIM.

„Şeful de tură aflat în serviciu a întocmit proces verbal de reţinere a obiectelor interzise, de predare către poliţiştii sesizaţi să cerceteze cauza. Persoanelor vizitatoare li s-a interzis accesul la vizită pe o perioadă de 6 luni", a precizat Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Panitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi

. Potrivit legii, „introducerea în mod ilicit a bunurilor şi obiectelor interzise a se afla în posesia persoanelor private de libertate, în scopul utilizării de către acestea, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă".

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite