Gestul unor copii care luptă să-şi salveze mama bolnavă. „Ni s-a spus să mergem acasă şi să aşteptăm să moară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia suferă de o formă foarte agresivă de cancer. FOTO Iulia Canură
Femeia suferă de o formă foarte agresivă de cancer. FOTO Iulia Canură

O femeie diagnosticată cu o formă rară de cancer, care a luat la pas spitalele din Iaşi pentru a-i fi descoperită boala, a strâns în jurul ei o comunitate întreagă atunci când i s-a spus că nu mai poate fi salvată.

Copiii femeii au dat startul unei campanii de strângere de fonduri pe Facebook, iar mai multe persoane au scos la licitaţie bijuterii, rochii de mireasă, flori şi jucării pentru a-i veni în ajutor.  

Problemele familiei Canură au început în decembrie 2018, chiar înainte de Crăciun, când mamei, o femeie în vârstă de 46 de ani, i s-a umflat una dintre mâini. La scurt timp i-a apărut un nodul pe gât, apoi încă cinci, lucru care a determinat-o să se adreseze Secţiei ORL a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

Aceasta a fost internată pentru mai multe investigaţii, iar în cele din urmă rezultatele unei biopsii au indicat că femeia are cancer de vezică urinară, cu mai multe metastaze pe partea stângă a corpului. Aşa a început drumul prin spitale, femeia fiind internată la Institutul Regional de Oncologie Iaşi, dar şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi.

„Din luna decembrie suntem doar prin spitale, fără un diagnostic clar. Mama a fost supusă mai multor analize şi a suferit diferite intervenţii, precum biopsii, operaţie de eliminare a apei din plămâni. În cele din urmă ne-am ales cu mai multe diagnostice, unele cutremurătoare, adunate din toate unităţile medicale unde am ajuns. Are carcinom cu celule scuamoase primare, cu multiple metastaze, diferite tromboze, insuficienţă venoasă cronică, insuficienţă respiratorie acută, limfagită carcinomatoasă”, povesteşte Iulia Canură, fiica femeii.

Starea acesteia s-a înrăutăţit tot mai mult, momentele în care rămânea fără aer au început să fie mai frecvente, astfel că aceasta era mai tot timpul conectată la un tub de oxigen.

„Nu ni s-au mai dat şanse aici, fiecare ne-a spus ridicând din umeri că a făcut ce s-a putut. Se aşteptau să mergem acasă şi să aşteptăm să rămână fără aer. Nu putem să facem asta. Nepoţica ei, fiica surorii mele, are abia şase luni şi ne dorim ca mama să o poată vedea crescând”, îşi aminteşte Iulia Canură.

Fata a contactat o clinică din Turcia, care a acceptat să o primească pe mama ei şi care în urma analizelor i-au pus acelaşi diagnostic - cancer de căi urinare, cu multiple metastaze. Femeia ar putea fi salvată, dar costurile tratamentului său se ridică la 60.000 de euro, astfel că familia a pornit o campanie de strângere de fonduri pe Facebook, ŞANSĂ PENTRU MAMA, în încercarea de a aduna banii necesari. Mai mulţi oameni s-au oferit să scoată la licitaţie bijuterii, rochii de mireasă şi alte obiecte pentru a o salva pe mamă.

Citiţi şi:

Povestea MagicHome Iaşi, refugiul părinţilor ai căror copii suferă de cancer. Administrator este o fostă beneficiară a proiectului

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite