FOTO Zi istorică pentru Aeroportul Iaşi. O mămică, pasagerul cu numărul „un milion“, a primit un premiu surpriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

13 noiembrie nu a fost o zi cu ghinion pentru Aeroportul din Iaşi, ci a reprezentat momentul în care aerogara a atins „borna“ de un milion de pasageri.

Pentru prima dată în istoria aerogării ieşene, luni, 13 noiembrie, Aeroportul a sărbătorit faptul că a atins un milion de pasageri. „Este numărul total de persoane care au tranzitat aeroportul ieşean de la începutul acestui an şi până în prezent. Tot în premieră, timp de cinci luni consecutiv (iunie-octombrie 2017), peste 100.000 de călători au folosit serviciile Aeroportului Iaşi în fiecare luna, august 2017 fiind perioada cu cei mai mulţi pasageri din istoria aeroportului - 125.605, avansul fiind de aproximativ 280% fata de aceeaşi perioadă a anului 2016“, au transmis oficialii Aeroportului Iaşi.   

Astfel, luni, în jurul prânzului, în cursa companiei Blue Air de la Koln la Iaşi s-a aflat şi pasagerul cu numărul un milion. Veronica Pop, însoţită de copilul său, a fost cea care a primit „certificatul“ care atestă acest moment istoric pentru aerogara ieşeană. Oficialii Aeroportului şi ai companiei aeriene au oferit premiu  şi pentru pasagerul cu numărul 1.000.001, Felicia Putină. Premiul oferit de reprezentanţii BlueAir constă, pentru pasagerul un milion într-un abonament nelimitat de călătorie pe toate rutele din Iaşi operate de companie, valabil un an. Cele două pasagere au primit şi genţi de voiaj din partea sponsorilor. La final, invitaţii şi pasagerii câştigători au tăiat împreună un tort tematic.

                  

În discursul său, directorul Aeroportului, Alexandru Anghel, a vorbit despre necesitatea urgentării extinderii aerogării, deoarece în lipsa acestor lucrări fluxul de pasageri nu va putea creşte: „Capacităţile de procesare au ajuns la limită, iar presiunea concurenţei cu celelalte aeroporturi din regiunea Moldovei ne obligă să urgentăm investiţiile în dezvoltarea unei noi infrastructuri. Sperăm foarte mult ca anul viitor proiectele noastre de dezvoltare să fie în faza de execuţie, iar împreună cu companiile aeriene să putem deschide rute noi“.

Operatorul aerian a anunţat, de asemenea, planuri de extindere la Iaşi. „13 noiembrie este o zi istorică pentru Aeroportul Iaşi şi suntem extrem de fericiţi să susţinem această creştere de trafic. Suntem convinşi că pasagerul 1.000.000 este doar o etapă intermediară şi că piaţa din această regiune are potenţial mult mai mare de creştere, ce va începe să fie captat odată cu deschiderea noilor rute Blue Air de anul viitor”, a declarat Tudor Constantinescu, Director Comercial Blue Air.

Dacă în 2012, la Iaşi exista o singură cursă aeriană externă, spre Viena, acum există deja 21 de destinaţii din care 16 externe către 15 ţări.  Traficul estimat pe Aeroportul Iaşi, până la finalul anului 2017, este de 1.150.000 de călători,  ceea ce ar însemna o creştere de aproximativ 40% procente fata de anul 2016, când s-a înregistrat un număr de peste 881.000 de pasageri, şi 215% fata de anul 2015. Aeroportul Internaţional Iaşi este, în prezent, al treilea aeroport regional din ţară, raportat la numărul de pasageri transportaţi, şi primul din zona Moldovei. 

* Sursa FOTO- Aeroportul Iaşi


Citeşte şi:
Şase noi curse aeriene de la Iaşi: WizzAir anunţă destinaţii mai puţin obişnuite

                                                  

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite