FOTO VIDEO. Miting PNL la Iaşi. Au venit aproximativ 5.000 de susţinători. „Îi sărut pe obraz pe toţi ieşenii care au ieşit să protesteze împotriva lui Dragnea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Piaţa Unirii din Iaşi a fost ocupată sâmbătă, 11 mai, de susţinătorii PNL. Candidaţii partidului la alegerile europarlamentare au fost prezentaţi ieşenilor. Pe scenă a urcat şi preşedintele Klaus Iohannis.

UPDATE 18.35: Oamenii au început să plece din centrul oraşului în grupuri.

UPDATE 18.30: Klaus Iohannis a părăsit Piaţa Unirii trecând prin mijlocul mulţimii.

UPDATE 18.21: Preşedintele Iohannis a urcat pe scena din Piaţa Unirii. Acesta a reluat cele spuse cu câteva ore înainte, la celelalte două evenimente din Iaşi, şi anume că România nu are autostrăzi şi spitale pentru că PSD guvernează. „În Europa, România contează! În Europa, votul vostru contează!”,  a mai spus preşedintele, îndemnându-i pe participanţi să meargă la referendumul de pe 26 mai.

UPDATE 18.12: Ludovic Orban, preşedintele PNL, a transmis că „îi sărută pe obraz” pe toţi ieşenii care au ieşit să protesteze împotriva lui Dragnea, dar şi pe toţi românii care i se opun liderului PSD.

UPDATE 18.05: Rareş Bogdan, candidat la europarlamentare, le-a trimis ieşenilor: „Vreau să mulţumesc singurului oraş din această ţară care i-a alungat pe PSDişti de trei ori într-o lună. Să vă fie frică, Moldova se ridică!”. Acesta i-a felicitat şi pe gălăţeni, pentru atitudinea pe care au avut-o la mitingul de sâmbătă, din Galaţi. Rareş Bogdan a spus şi că „singurul care ţine România în Uniunea Europeană este preşedintele nostru, Klaus Iohannis”.

UPDATE 17.42: Siegfred Mureşan, candidat la europarlamentare din partea liberalilor, le-a urat participanţilor „Bun venit la Neamţ”, însă s-a corectat imediat ce şi-a dat seama.

UPDATE 17.38: Andrei Năstase, primarul Chişinăului, şi-a arătat susţinerea pentru PNL şi i-a îndemnat pe oameni să meargă la referendum, pentru ca „alături de România va fi şi Moldova mai aproape de Europa”. 

UPDATE 17.10: Liderii PNL au urcat pe scena din Piaţa Unirii. Aceştia au fost întâmpinaţi de aproximativ 5.000 de oameni. Susţinătorii liberarilor au doar pancarte de culoare galbenă pe care sunt scrise locurile din care vin. Nu există mesaje de susţinere.

miting pnl iasi
miting pnl iasi

Mitingul liberalilor va avea loc între orele 17.00 şi 19.00, iar pe scena din centrul Iaşului vor urca Costel Alexe, Ludovic Orban, Rareş Bogdan, Marius Bodea, dar şi preşedintele Klaus Iohannis. 

Şeful statului ar urma să vorbească doar despre referendumul desfăşurat pe 26 mai, în acelaşi timp cu alegerile europarlamentare, şi nu va rosti discursuri de susţinere a candidaţilor PNL.

La mitingul liberal, organizatorii aşteaptă aproximativ 10.000 de oameni, care vor putea să ocupe Piaţa Unirii, întrucât accesul va fi liber.

 Organizatorii au precizat că zona nu va fi îngrădina cu garduri metalice, decât dacă forţele de ordine vor considera că este necesar.

Citiţi şi:

Klaus Iohannis participă la mitingul electoral programat de PNL la Iaşi. Ce temă va aborda preşedintele în discurs

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite