Fostul primar Gheorghe Nichita, condamnat la patru ani de închisoare, ţine cu dinţii de salariul din bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recent condamnat în primă instanţă, fostul edil al Iaşiului nu va părăsi funcţia de consilier al şefului Consiliului Judeţean, Maricel Popa, pe care a fost angajat în aprilie.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a anunţat că, deşi Gheorghe Nichita a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, fostul edil va continua să-l sfătuiască. „Atâta vreme cat nu este o hotărâre definitivă, domnul Nichita are posibilitatea de a face recurs, iar datoria nostră este să îi acordăm în continuare prezumţia de nevinovăţie. În rest, nu comentez”, a declarat Maricel Popa, pentru ziarul Evenimentul Regional al Moldovei.

Acelaşi lucru l-a susţinut şi Nichita, citat de Agerpres: „Cei de la Consiliul Judeţean, dacă vor să rămân în continuare cu ei, îi ajut. Dacă nu, atunci o să iau decizia necesară. Deocamdată, decizia instanţei nu e definitivă, ea fiind în primă instanţă. Depinde de cei de la Consiliul Judeţean ce vor. Unde să mă duc? Trebuie să mănânc o bucată de pâine. Cel care este cercetat, judecat sau în primă instanţă condamnat i se pune sechestru pe tot, nu poate face împrumut la bancă, nu poate să dezvolte niciun fel de activitate. Privaţilor le e frică să te angajeze, pentru a nu fi urmăriţi de organele judiciare. Eşti expus să mori de foame. Nu poţi face niciun fel de activitate. Pentru mine, e important să fiu util. Sunt vremuri şi vremuri, dar asta nu mă demobilizează să spun oamenilor că sunt nevinovat“.

Nichita a fost angajat de Maricel Popa în aprilie pe funcţia de consilier personal, având o remuneraţie de peste 3.000 de lei. Astfel, fostul edil are ca sarcină să gestioneaze un proiect cu fonduri europene, care vizează managementul deşeurilor la nivelul judeţului Iaşi. Practic, Nichita coordonează un proiect european, deşi condamnarea sa vine într-un dosar în care este acuzat de fapte de corupţie cu fonduri nerambursabile. Concret, fostul primar ar fi cerut 7 milioane de lei într-un proiect care viza managementul traficului în municipiul Iaşi, dar şi mai multe alte bunuri şi servicii.Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, luni, 13 noiembrie, condamnarea la patru ani de închisoare cu executare a fostului primar al Iaşiului Gheorghe Nichita. Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a fost şi el condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare.

Citeşte şi:

România lucrului prost făcut. Sistemul inteligent de tocat nervii şoferilor care a costat 80 de milioane de lei. Cât a fost şpaga percepută procentual de primar

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite