„Fabrica” de permise auto de la Iaşi. Cât costa un document fals

0
0
FOTO PRO TV Chişinău
FOTO PRO TV Chişinău

Doritorii îşi puteau ridica, pentru 1.000 de euro, permisul de conducere pentru Republica Moldova. Se ofereau, de asemenea, permise de şedere de câteva luni peste Prut, tot falsificate.

Oamenii legii de la Iaşi au descoperit, în urma unui control în traficul rutier, o „fabrică” de permise auto false.„Întreprinzătorul”, care este din Tg. Frumos, Iaşi, cerea câte 1.000 de euro pentru fiecare permis falsificat, dar furniza şi acte suplimentare, care să nu trezească eventuale bănuieli ale poliţiştilor.  

Unul dintre beneficiarii serviciilor de falsificare a fost Vasile Radu, un bărbat din comuna ieşeană Ion Neculce. 

Potrivit oamenilor legii, în octombrie 2020, acesta a fost oprit pe raza satului Brăeşti de un echipaj de poliţie aflat în patrulare. A prezentat pentru control un permis de conducere moldovenesc, eliberat chipurile pe numele lui în aprilie 2018, dar şi un permis de şedere provizorie pentru cetăţeni străini. În urma verificărilor, poliţiştii au descoperit că permisul era fals. Mai mult decât atât, Vasile Radu nu fusese niciodată în Republica Moldova, scrie Ziarul de Iaşi. 

Audiat ulterior de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Paşcani în calitate de suspenct şi de inculpat, bărbatul a prezentat în cele din urmă adevărul.

Auzise de la nişte cunoştinţe că un cetăţean din Târgu Frumos, jud. Iaşi, se ocupa cu fabricarea de permise de conducere false. S-a întâlnit cu acesta în cursul lunii martie 2018. I s-a făcut o fotografie cu un aparat foto, a semnat pe o tabletă, s-a făcut o copie după cartea sa de identitate, iar o lună mai târziu avea permisul de conducere şi cel de şedere, contra sumei de 1.000 de euro.

Permisele falsificate nu erau însă de o calitate prea bună, procurorii din Paşcani, dar şi poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos efectuând cercetări în alte patru cazuri similare.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Scene apocaliptice în Kazahstan: clădiri negre de fum, epave de maşini, magazine vandalizate: „Nu suntem nici bandiţi, nici terorişti” | VIDEO

Ticăloşiile înfiorătoare ale lui Alin „Mercenarul”. Şi-a transformat iubita adolescentă, prin teroare, în prostituată

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite