Evaluarea Naţională 2021. Peste 6000 de elevi din judeţul Iaşi s-au înscris la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Marţi, 22 iunie, începe Evaluarea Naţională 2021. La Iaşi sunt înscrişi peste 6000 de elevi de clasele a VIII-a. Aceştia vor susţine, prima probă, la Limba şi Literatura Română în peste 170 de centre de examinare.

Evaluare Naţională 2021. Marţi, 22 iunie, vor începe evaluările cu prima probă, la Limba şi Literatura Română. La Iaşi sunt înscrişi la Evaluarea Naţională din acest an 6.031 de elevi, 6.030 din seria curentă şi 1 elev din seriile anilor anteriori.

Aceştia vor fi repartizaţi, pentru susţinerea probelor de examen, în 170 centre de examen, dintre care 117 în mediul rural şi 56 în mediul urban. Totodată, pentru corectarea tezelor vor fi organizate, în municipiul Iaşi, cinci centre de evaluare. 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi anunţă că pentru desfăşurarea în condiţii optime a acestui examen în şcolile ieşene, vor participa în comisiile specifice 2.000 de cadre didactice.

Conform calendarului naţional şi a dispoziţiilor Ministerului Educaţiei, elevii vor putea intra în sălile de examen între 8.00 şi 8.30, urmând să înceapă examenul propriu-zis de la ora 9.00. Pentru rezolvarea subiectelor elevii au la dispoziţie două ore, plus 15 minute pentru completarea datelor de identificare pe foaia de examen. Masca de protecţie este obligatorie în sala de examinare. A doua probă de examen, la matematică, se va desfăşura, joi, 24 iunie. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Evaluare Naţională 2021. Reguli de respectat în sala de examen

De ce a fost condamnată cu executare femeia care a încasat un milion de euro spunând că îl poate influenţa pe Emil Boc

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite