Evaluarea Naţională 2021. Peste 1.600 de elevi din judeţul Giurgiu s-au înscris la examen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoală elevi - arhiva foto
Şcoală elevi - arhiva foto

Evaluarea Naţională 2021 începe marţi, 22 iunie cu proba la limba şi literatura română. Peste 1.600 de elevi din judeţul Giurgiu s-au înscris la acest examen.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu informează că examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura în 63 de centre de examen pentru 1.622 de candidaţi, toţi din seria curentă, dintre aceştia 1.112 fiind din mediul rural şi 510 din mediul urban.

Calendarul examenului:

  • Marti, 22 iunie 2021 Limba şi literatura română-proba scrisă
  • Joi, 24 iunie 2021 Matematica - probă scrisă


Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor:

29 iunie 2021 (până la ora 14:00)

Depunerea contestaţiilor:

29 iunie 2021 (ora 16:00 - ora 19:00) - 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00)

Soluţionarea contestaţiilor:

30 iunie – 4 iulie 2021

Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor:

4 iulie 2021

Alte precizări importante pentru elevi, cu privire la examenul de Evaluare Naţională, 2021:

Timpul efectiv de lucru pentru fiecare probă scrisă este de 120 de minute şi începe după alocarea celor 15 minute dedicate completării casetei cu datele de identificare, conform prevederilor din Metodologia de organizare şi desfăşurare a evaluării naţionale. Toate probele scrise sunt monitorizate audio-video.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect;

La proba de limba română şi/sau maternă, un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opţiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect;

La proba de limba română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră, în cazul itemilor care vizează sintaxa frazei şi nu se consideră semn particular delimitarea propoziţiilor în frază;

La proba de matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul II poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect;

La figurile geometrice de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră. La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvare.

Pentru absolvenţii claselor a VIII-a care, din motive medicale (izolare/carantină/valori ale temperaturii peste limitele admise) sau din alte motive justificate prin certificat medical, nu s-au putut prezenta la probele Evaluării Naţionale, se va organiza o etapă specială a Evaluării Naţionale, la care se vor putea înscrie în perioada 28 iunie – 2 iulie 2021, prezentând un certificat medical.

Probele scrise din cadrul etapei speciale se vor susţine, conform calendarului: 5 iulie 2021-proba la Limba şi literatura română, 6 iulie 2021- proba la Matematică, 7 iulie 2021 –proba la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate la etapa specială vor fi afişate pe data de 9 iulie 2021.

Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu pun la dispoziţia celor interesaţi liniile TELVERDE, pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului de  Evaluare Naţională 2021: Ministerul Educaţiei – 0800 801 100, I.Ş.J. Giurgiu – 0800 816 246.

Se vor respecta măsurile sanitare şi de protecţie în unităţile de învăţământ preuniversitar/unităţile conexe în perioada pandemiei de COVID-19, aprobate prin Ordinul nr. 3.235/93/4.02.2021 al ministrului educaţiei şi al ministrului sănătăţii pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică, cu modificările şi completarile ulterioare.

Citeşte şi:

Evaluare Naţională 2021. Ce trebuie să ştie elevii şi părinţii despre examenul care începe marţi

Evaluarea Naţională 2021. Mesajul Patriarhului Daniel pentru elevii care intră în examene

GiurgiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite