Epicentrul aleşilor penali e la Iaşi. 40% din parlamentari au cel puţin un dosar penal sau o condamnare

0
0

Nouă din cei 23 de parlamentari ieşeni aleşi la ultimele alegeri generale au probleme cu legea, câţiva dintre aceştia fiind şi condamnaţi.

Cel mai cunoscut dintre aceştia este fostul liberal Relu Fenechiu, încarcerat în prezent în Penitenciarul Vaslui după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul “Transformatorul”.

Fenechiu, fost ministru, a fost acuzat că a vândut unei firme cu capital de stat tranformatoare la preţ de catalog, deşi acestea erau vechi. Tot de pe listele fostul USL mai sunt la Iaşi alţi şapte deputaţi sau senatori cu probleme legale. Notoriu este numele lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, cel pe numele căruia DIICOT a solicitat Parlamentului începerea urmăririi penale însă fără sorţi de izbândă.

Recent, fostul vicepreşedinte al CJ Iaşi, Constantin Adăscăliţei a fost trimis în judecată pentru infracţiuni la legea societăţilor comerciale, iar deputatul Neculai Răţoi şi senatorul Florin Constantinescu sunt şi ei judecaţi după ce au girat un proiect de hotărâre al unei primării, pe vremea când activau acolo, pentru a-şi exonera de datorii un coleg.

Pe lista “penalilor” se mai află şi deputatul Anghel Stanciu, condamnat la şase luni cu suspendare după ce şi-a angajat rude la cabinetul parlamentar sau deputatul Grigore Crăciunescu, condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru ilegalităţi comise în perioada în care era primar al municipiului Paşcani.

Într-o situaţie specială se află senatorul Sorin Lazăr, cel care a fost deja condamnat la şase luni de închisoare pentru conflict de interese dar care a fost trimis în judecată într-un alt dosar pentru infracţiuni de abuz în serviciu comise în perioada în care era primar într-o comună din judeţul Iaşi.

image

SERIAL ADEVĂRUL: Aleşii penali

Şeful CJ Iaşi, strivit de DNA între albume de prezentare fictive

Baronul PSD de Iaşi, îngenuncheat din cauza pasiunii pentru amantă

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri