Elevii din Ţibăneşti, terorizaţi de un coleg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cezar S. (13 ani), şcolar în comună, l-a supus în repetate rânduri pe Andrei D. (10 ani) la perversiuni sexuale. Elevul de 13 ani nu are nicio remuşcare pentru violenţele sale repetate, în timp ce profesorii spun că sunt împiedicaţi de sistem să-l exmatriculeze.

Elevii de la şcoala generală din comuna ieşeană Ţibăneşti trăiesc cu frica-n sân din cauza unui coleg care le face probleme de mulţi ani. Provenit dintr-o familie unde părinţii pleacă pe rând în străinătate, iar în sat muncesc pe unde apucă, Cezar S. (13 ani) a fost obişnuit de mic cu delicvenţa.

„Când era în clasa a II- a dat o spargere într-un apartament împreună cu un coleg mai mare“, a povestit Georgiana, elevă.

L-a bătut cu lanţul

Pe măsură ce a crescut, Cezar a devenit tot mai rebel şi agresiv, spun sătenii din Ţibăneşti. „Tătăl său îl bate şi de aici se explică comportamentul său violent“, a indicat Alina Paviliuc, psihopedagogul şcolii din Ţibăneşti.

Toţi colegii lui de clasă au dat în scris că toţi au fost loviţi până acum de tânărul de 13 ani. În urmă cu trei săptămâni, oamenii din Ţibăneşti au aflat că băiatul şi-a violat de mai multe ori un prieten cu trei ani mai mic decât el, având complice un alt puşti de 9 ani. „Suntem prieteni de mult. De când bea şi fumează, m-a dus în podul casei lui, la gârlă şi în parcul de lângă şcoală, la coliba pe care şi-a construit-o acolo. M-a bătut cu lanţul şi m-a ameninţat că mă taie cu cuţitul, dacă nu fac ce îmi spune el“, a povestit Andrei D., băiatul supus la perversiuni sexuale în parcul din apropierea şcolii.

Fără remuşcări

„Da, am făcut acele lucruri cu Andrei, dar el a vrut. Mă întreba când o mai facem o dată“, a spus Cezar. Profesorii din Ţibăneşti se declară nepunticioşi în cazul băiatului. „Conform legii, acest copil trebuie să facă şcoală alături de colegii săi, în ideea că acest lucru îl va ajuta. În realitate însă, prezenţa lui are o influenţă negativă în rândul celorlalţi elevi. Noi nu putem decât să-i dăm avertismente şi să-i scădem nota la purtare“, a precizat un învăţător de la şcoala din Ţibăneşti.

Va fi dat afară din şcoală
Poliţia nu a terminat ancheta în acest caz nici până acum. Indiferent de rezultat însă, situaţia şcolară a băiatului va fi pecetluită. Conform legii, dacă un elev repetă de trei ori o clasă, este exmatriculat. Pentru Cezar, acesta este al treilea an în care face clasa a V-a, iar pe semestrul I are deja opt corijenţe şi nota 6 la purtare.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite