Dubla crimă de la Iaşi. Au venit rezultatele ADN, iar ancheta devine tot mai complicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Youssef Ajnyah şi Vanessa Burlacu
Youssef Ajnyah şi Vanessa Burlacu

Ancheta dublei crime de la Iaşi devine tot mai complicată, după sosirea rezultatelor probelor ADN din casa în care a avut loc omorul.

În cursul acestei săptămâni au sosit rezultatele criminalistice privind urmele ADN găsite pe mai multe obiecte vestimentare din casa în care s-a produs dubla crimă din cartierul Moara de Vânt, din Iaşi. Experţii au analizat hanoracul principalului suspect, Ahmed el Bourkadi, haină pe care marocanul a declarat că a uitat-o în casa prietenului său. 

Pe un alt obiect vestimentar, anchetatorii au descoperit patru urme diferite de ADN. Două dintre ele aparţineau celor două victime, iar alte două, unor persoane neidentificate. 

„S-a mai prelevat un obiect vestimentar de mare importanţă de pe care s-au prelevat urme, iar într-una din ele au fost identificate patru profile genetice, printre care cele ale victimelor şi alte două străine. Însă, pentru că ADN-urile au fost mixate, nu pot fi alcătuite profile genetice. Însă arată că în locuinţă au fost alte două persoane străine, pe lângă cele două victime”, au declarat surse apropiate anchetei, pentru ziaruldeiasi.ro

În ciuda faptului că în scenă ar putea apărea noi suspecţi, procurorii au aprobat vineri, 14 ianuarie, prelungirea stării de arest preventiv cu încă 30 de zile pentru Sami Ahmed el Bourkadi. 

Amintim faptul că marocanul Youssef Ajnyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsiţi morţi, sâmbătă, 11 decembrie 2021, în vila în care locuiau cu chirie, în cartierul Moara de Vânt din Iaşi. 

Descoperirea a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. În cursul zilei de 10 decembrie el ar fi trebuit să ajungă, cu avionul, la Bruxelles.

Trupurile celor doi tineri prezentau urme de violenţă, iar în imobil s-au identificat urme de ardere. Ahmed el Bourkadi a fost reţinut, după ce a fost prins de către autorităţile italiene la Roma, la câteva zile după crima de la Iaşi. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un uriaş combinat siderurgic este vândut ca fier vechi. Din mii de salariaţi, au mai rămas câteva sute FOTO

Operaţiunea „Elba”. Cum a încercat securitatea din România să distrugă o „organizaţie reacţionară” din oraşul german Essen

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite