Doi polişti din Iaşi au bătut un bărbat până ce acesta s-a scăpat pe el la propriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi agenţi de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Municipiului Paşcani au fost trimişi în judecată fiind acuzaţi că ar fi bătut un cetăţean până ce acesta s-a scăpat pe el.

Alin Orlando Arteni şi Ionel Ovidiu Căşuneanu sunt acuzaţi de anchetatori de purtare abuzivă şi sunt puşi la dispoziţie până la finalizarea procesului. Potrivit procurorilor ieşeni, cei doi agenţi ar fi comis fapta pe 24 februarie 2013, în timpul exercitării atribuţiunilor de serviciu. 

Atunci, agenţii l-au ridicat pe Cristinel Grămadă de pe o stradă din Paşcani, motivat de faptul că acesta urina într-un loc public şi nu avea un act de identitate asupra sa. Procurorii susţin că Grămadă ar fi ripostat verbal faţă de decizia poliţiştilor de a-l duce la sediul Poliţiei Paşcani, moment în care agenţii l-ar fi înjurat, insultat şi lovit în mod repetat în zona toracelului şi a abdomenului. 

“La sediul Poliţiei Paşcani, inculpaţii au continuat agresiunea până când victima a eliminat necontrolat urină şi materii fecale. În continuare, inculpaţii l-au transportat cu autoutilitara Poliţiei în zona din care l-au ridicat, abandonându-l pe marginea carosabilului. Victima s-a deplasat  aproximativ 200 metri-până la locuinţa unei rude - de unde a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei”, au precizat procurorii ieşeni. 

În urma examinării medico-legale, s-a constatat că Cristinel Grămadă a suferit vânătăi, escoriaţii şi multiple fracturi costale, având nevoie de 40-45 zile de îngrijiri medicale. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite