De la sutană la combinezon. Mitropolitul Moldovei a vizitat pacienţii în stare gravă de la ATI-COVID, fiind primul înalt ierarh ortodox care face acest gest

0
0
Mitropolitul Teofan, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi  FOTO Florin Roşu
Mitropolitul Teofan, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi  FOTO Florin Roşu

Până în momentul de faţă este singurul Înalt Ierarh, membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care pătrunde în secţiile de Terapie Intensivă unde sunt trataţi pacienţi COVID. ÎPS Teofanie a purtat un combinezon de protecţie special.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, i-a vizitat, miercuri, 17 noiembrie, pe bolnavii cu COVID-19 în stare gravă internaţi la ATI în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.  

Înaltul prelat s-a dus în saloane şi a stat de vorbă cu pacienţii, spune conducerea unităţii medicale din Iaşi. 

„Spitalul de Boli Infecţioase prin personalul său a primit cu bucurie vizita Înaltului Părinte care a slujit Sfântul Maslu în faţa statuii doctorului Alexandru Slătineanu, din curtea unităţii noastre medicale. Mitropolitul Teofan nu s-a mulţumit cu atât, ci a vizitat bolnavii cei mai încercaţi de virus. Sunt pacienţi îngrijiţi în Terapie Intensivă care au nevoie, în egală măsură de tratament medicamentos, dar şi de alinare sufletească. Îmbrăcat ca un medic, înaltul prelat le-a dat binecuvântare, rugându-se pentru însănătoşire şi putere“, a declarat managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu.

Au fost făcute şi declaraţii emoţionante în curtea spitalului din Iaşi. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a ţinut să transmită trăirile unui slujitor al bisericii care a fost internat la acest spital.

Teofan

„Fostul pacient, actualmente vindecător de suflete, a spus că pe viitor, când va vedea oamenii îmbrăcaţi în alb va simţi să se închine. Suntem umili şi mulţumim pentru fiecare gând bun care se întoarce către noi, pentru că ne motivează să luptăm. Ne-am dorit această vizită, ne onorează şi e felul nostru de a spune să privim mai des spre cer pentru că de acolo vine speranţa, năzuinţa şi înţelepciunea medicală“, a precizat medicul Florin Roşu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Împărţirea puterii complică formarea Guvernului. Ce ministere-cheie vor partidele

Cât este valabil Certificatul COVID şi ce schimbări i s-ar putea aduce

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite