Dosarul deschis după ce Şoşoacă ar fi blocat vaccinarea la un centru din Iaşi, trimis la DIICOT. Sunt vizate infracţiuni contra securităţii naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inaquam Photos/Octav Ganea
Foto: Inaquam Photos/Octav Ganea

Parchetul General a trimis către DIICOT dosarul deschis după ce senatoarea Diana Şoşoacă ar fi blocat vaccinarea într-un centru din Iaşi, potrivit informaţiilor Adevărul. În dosar sunt vizate infracţiuni contra securităţii naţionale, constând în comunicarea de informaţii false, fapte ce intră în competenţa DIICOT.

"Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani", prevede articolul 404 din Codul Penal, în legătură cu care se fac investigaţiile.

Dosarul a fost deschis după ce, în luna septembrie, Diana Şoşoacă, senator în Parlamentul României, alături de un grup de protestatari anti-vaccinare, ar fi blocat accesul la un centru din comuna Răchiteni, judeţul Iaşi. La acel moment localitatea se afla în scenariul roşu. Plângerea penală a fost depusă de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, autorităţile anunţând că în ziua respectivă niciun flacon de vaccin nu a fost deschis la Răchiteni.

„Avem probleme, ultima situaţie nedorită este intervenţia doamnei senator Şoşoacă la Răchiteni, care a blocat o acţiune de vaccinare a persoanelor care şi-au exprimat această dorinţă, prin prezenţa ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-au permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acţiune ilicită”, explica, atunci, doctorul Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La puşcărie! Primarul, la puşcărie! Fără vaccinare!”, a scandat senatoarea. Ea a transmis live pe Facebook protestul din comuna despre care susţinea că e circumscripţia ei.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite