Coincidenţă stranie la Iaşi. Şapte cluburi ilegale funcţionau sub nasul Poliţiei Locale, instituţie ocupată cu urmărirea amantei primarului Nichita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte cluburi din Iaşi, aflate în zona Cub, lângă un punct de lucru al Poliţiei Locale, nu deţin autorizaţie de securitate în caz de incendiu. Potrivit, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, toate cluburile situate la demisol, pe Bulevardul Ştefan cel Mare, au funcţionat ilegal, cel puţin anul acesta.

Localurile nu şi-au desfăşurat activitatea conform prevederilor legale, cu toate că la nici zece metri de sediile lor este localizat un punct de lucru al Poliţiei Locale Iaşi.

Conform ISU, cele şapte cluburi au fost amendate pentru că nu deţin autorizaţie în caz de incendiu, acestora alăturându-se alte două cluburi ieşene sancţionate din acelaşi motiv. În weekend, toate cluburile din zona Cub erau închise pentru renovare, după cum era precizat pe uşă.

Dintre acestea, clubul „La Bază” şi-a suspendat activitatea încă de la începutul săptămânii trecute, când şi-a anunţat clienţii că nu deţine autorizaţie de securitatea la incendiu. 

„În urma evenimentelor tragice din Club Colectiv ne simţim datori să facem câteva precizări sincere, totodată facem publică şi o nouă hotărâre. Barul La Bază nu este certificat cu risc minim de incendiu. Despre acte. Nu avem autorizaţie de la ISU. în schimb avem aviz ISU pentru modificările din locaţie necesare pentru a preveni şi a minimiza riscul. Pentru a ne apuca de modernizare trebuie să obţinem autorizaţia de construcţie, dosar depus dar ce s-a întins enorm de mult timp (> 1an). E de precizat că am fost trataţi decent şi cinstit de către autorităţi (chiar fără "pile"), durata fiind influenţată pe de o parte de birocraţia din România, pe de altă parte şi din vina noastră. Aşadar am făcut toate demersurile pentru a îndrepta situaţia. Totuşi am decis că vom suspenda activitatea barului şi vom anula evenimentele programate, toate acestea până când vom face modernizările cerute şi vom avea garanţia celor de la ISU că nu reprezetam un pericol. Estimarea noastră 2-3 luni, dar nu ştim sigur.Ce putem spune? Deşi avem 2 ieşiri separate, una chiar dublă, stingătoare etc, considerăm că am fost ignoranţi şi în consecinţă iresponsabili. Am avut noroc. Nu vrem să mai punem pe nimeni în pericol, chiar dacă legea permite acest lucru.P.S. Nu suspendăm activitatea de ochii controalelor anunţate. Au mai fost, au numerele noastre de contact şi suntem disponibili în fiecare zi de dimineaţă până seara”, au anunţat reprezentanţii La Bază.

Potrivit Primăriei Iaşi, din 33 de cluburi din oraş, 21 nu au autorizaţie de funcţionare emisă de municipalitate.


Punct de lucru al Poliţiei Locale, situat chiar în gangul unde sunt mai multe cluburi ilegale

image

Citeşte şi:

Încă un bar din Iaşi îşi suspendă activitatea în urma tragediei din Clubul Colectiv. „Legend” intră în renovare

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite