Ce-a făcut un adolescent după ce şi-a descoperit vecina în filme deocheate pe Pornhub. Taxa „de discreţie“ uriaşă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Toronilă, protagonistul scandalului de şantaj FOTO facebook
Daniel Toronilă, protagonistul scandalului de şantaj FOTO facebook

Doi tineri din judeţul Vaslui vor fi judecaţi la Curtea de Apel Iaşi după ce au fost protagoniştii unui caz de şantaj mai puţin întâlnit.

Daniel Toronilă (19 ani) şi Vasile Stavarache (21 de ani) au fost condamnaţi de prima instanţă la doi ani de detenţie într-un centru pentru minori, respectiv 2 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. 

Cei doi riscă puşcăria pentru o ispravă pe care au comis-o acum mai bine de un an, pe când Toronilă era încă licean al unui liceu din Bârlad. Astfel, pe 8 februarie 2018, Daniel a accesat platforma de filme pentru adulţi Pornhub, unde a vizionat mai multe filme cu conţinut explicit. 

La un moment dat, într-una dintre înregistrări, adolescentul a descoperit că ştie protagonista, o consăteancă de a sa de 21 de ani, care în filmare apărea întreţinând raporturi sexuale cu concubinul ei. Adolescentul i-a povestit în aceeaşi seară lui Stavarache ce a descoperit pe site-ul pentru adulţi, spunându-i tot atunci că ar vrea să posteze filmul pe Facebook, pentru ca mama „actriţei” să afle cu ce se ocupă. 

Filmarea a ajuns şi la un al treilea tânăr, martor în dosar, care nu a mai aşteptat şi şi-a creat un cont fals pe Facebook, unde a şi postat filmarea explicită. Pe respectivul cont fals, la categoria „prieteni”, se aflau mai mulţi consăteni, prieteni cu victima. 

Toronilă a intervenit, însă, cerând ştergerea filmării de pe Facebook, motivând că vrea să obţină bani de la consăteanca sa, ce se afla la acel moment în străinătate. „A contactat-o direct de pe aplicaţia messenger Facebook, trimiţându-i un mesaj, ce conţinea în ataşament trei fotografii dintre cele opt salvate cu mesajul: «Pozele astea vor fi postate pe fb. aştept o recompensa»”, se arată în motivarea primei instanţe. 

Suma cerută de individ drept taxă de discreţie a fost de 2.000 de euro. Pentru că era minor, Toronilă a apelat la amicul său Stavarache să îi dea o copie de buletin, pentru a primi banii printr-un serviciu de transfer. Cei doi nu au apucat însă să se mai bucure de cei 2.000 de euro, pentru că au fost prinşi în flagrant de Poliţie, după ce victima a venit în ţară special pentru a-i da pe mâna oamenilor legii.
Victima a explicat că filmarea de pe Pornhub data din perioada noiembrie-decembrie 2014, când, din cauza situaţiei financiare, a desfăşurat cu concubinul ei activităţi de videochat pe un site pe care, teoretic, nu ar fi trebuit să fie stocate imaginile.

 „S-a precizat că totuşi ar fi putut exista posibilitatea ca una dintre persoanele care aveau acces la imaginile transmise live, să procedeze la înregistrare cu dispozitive prevăzute cu cameră video sau cu alte aplicaţii specifice de captare a imaginilor de pe monitor spre a fi ulterior încărcate site-ul pornografic www.pornhub.com , spre a fi vizionate în mod gratuit”, se mai arată în motivare. 

În toamna acestui an, cei doi şantajişti vor afla dacă sentinţele lor de condamnare vor rămâne sau nu definitive.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite