Călătorii din Iaşi, condamnaţi la saună. Singurul tramvai cu aer condiţionat este tras pe dreapta şi în această vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este a doua vară în care singurul tramvai cu aer condiţionat de la Iaşi se află în depoul RATP. Are nevoie de o revizie tehnică, de reparaţii şi de o nouă omologare care trebuie făcute de firma care l-a modernizat, dar care întârzie să le facă. Călătorii sunt nevoiţi să meargă cu mijloace de transport care în zilele caniculare se transformă în adevărate cuptoare.

Ieşenii care folosesc mijloacele de transport în comun vor trebui să călătorească şi în această vară în tramvaie unde se înregistrează temperaturi insuportabile. Este al doilea an în care singurul tramvai cu aer condiţionat de la Iaşi modernizat cu jumătate de milion de euro la Paşcani, este tras pe dreapta în depoul RATP.

Iniţial avea nevoie de o reparaţie, dar fiind un prototip, singurii care puteau interveni asupra lui erau specialiştii de la ElectroPutere Paşcani, firma care l-a recondiţionat. Între timp i-a expirat şi omologarea, astfel că nu mai poate fi scos la stradă. Deşi s-au făcut nenumărate demersuri pentru rezolvarea situaţiei, reprezentanţii firmei nu au remediat defecţiunea şi nici nu au făcut o nouă omologarea. 

Situaţia îi revoltă pe călătorii care circulă cu vagoane unde aerul este irespirabil. 

‘’Este inadmisibil, ţi se face rău de la căldură. În tramvaie poţi spune că faci saună. Plătim printre cele mai scumpe bilete din ţară ca să mergem cu mijloace de transport second-hand. Un singur tramvai cu aer condiţionat nu ar rezolva neapărat problema, dar este revoltător că şi acesta, unicul modern pe care îl are oraşul, este nefolosit. Ar fi util să fie scos la stradă măcar vara’’, spune o călătoare. 

Tramvaiul de lux a fost dat în folosinţă în 2013, fiind inaugurat cu surle şi trâmbiţe de către autorităţi, dar nu a circulat decât până în luna mai a anului trecut. Acesta este dotat cu camere de supraveghere şi geamuri isolate fonic. În Iaşi, toate celelalte 170 de tramvaie sunt second hand, unele vechi şi de 50 de ani. 

Vă mai recomandăm:

Singurul tramvai modern din Iaşi, nefuncţional de mai bine de un an. Cum se degradează în depou vagonul de lux

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite