Bărbat din judeţul Iaşi, confirmat cu tulpina Delta, ajuns în stare gravă la spital. Nu era vaccinat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Bărbatul a dezvoltat o formă severă a bolii. DSP Iaşi a efectuat ancheta epidemiologică în acest caz şi au fost identificaţi contacţii bărbatului. Tulpina Delta este în circulaţie la Iaşi, spune medicul Florin Roşu.

Delta, noua tulpină a coronavirusului, este prezentă în judeţul Iaşi, fiind identificată în cazul unui bărbat din municipiul Paşcani. În prezent pacientul este internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Medicii spun că starea bărbatului, care nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului, a fost iniţial severă, dar s-a ameliorat în ultimele zile.

„Pacientul a ajuns în stare gravă la noi. A necesitat îngrijiri la Terapie Intensivă, după ce a dezvoltat o formă severă. Nu era vaccinat, iar în urma tratamentului starea lui s-a ameliorat. Va fi mutat de la Terapie Intensivă într-un salon obişnuit", a declarat medicul Florin Roşu, directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi. 

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a efectuat o anchetă epidemiologică în acest caz şi au fost identificaţi contacţii bărbatului. Medicul Florin Roşu spune că focarul este ţinut sub control. 

„Cert este că tulpina Delta este în circulaţie. Nu ştim despre existenţa altor focare, însă corpul medical rămâne vigilent", a mai spus directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Scandal monstru la Secţia 4 provocat de comisarul Christian Ciocan, director în Ministerul de Interne. A încălcat legea de 7 ori şi a fost amendat cu 6.000 lei VIDEO

Cum se moare cu zile, după o naştere, în România. Cazul dramatic al unei tinere de 32 de ani

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite