Jaf ca-n filme pe o autostradă din Italia: puști Kalașnikov, lanțuri și cuie pe asfalt. Prada: patru milioane de euro | VIDEO

0
Publicat:

Un incident demn de filmele de acțiune s-a petrecut miercuri dimineața, 31 ianuarie, pe autostrada 131, în Sardinia, la intersecția cu Siligo (Sassari). În jur de zece indivizi înarmați până-n dinți au atacat trei vehicule blindate, relatează Tgcom24.

Atacatorii, care sunt căutați în întreaga țară, au reușit să sustragă patru milioane de euro din două dintre cele trei blindate. În urma evenimentului, patru agenți de pază s-au ales cu răni, aceștia fiind duși la unitatea spitalicească din Ozieri și la cea din Sassari.  

Jaful a avut la scurt timp după ora 8:00, conform ANSA. Comandoul, format din minimum 10 persoane, a blocat trecerea vehiculelor blindate aflate în tranzit pe autostradă, amenințându-i inclusiv pe șoferii unor autoturisme cu puști Kalașnikov. În plus, aceștia au pus lanțuri și au presărat cuie pe asfalt. 

Indivizii au reușit să deschidă vehiculele blindate cu fierăstraie. Foto Captură video YouTube
Indivizii au reușit să deschidă vehiculele blindate cu fierăstraie. Foto Captură video YouTube

Tâlharii au așteptat sosirea coloanei de trei blindate Vigilpol și au blocat trecerea acesteia spre Cagliari cu ajutorul unei mașini de gunoi. Bandiții au deschis apoi focul asupra blindatelor, împușcându-l pe unul dintre agenții de pază în picior. 

Un alt agent de securitate, care se afla la volanul primei mașini blindate, s-a ales cu răni grave în urma coliziunii cu mașina de gunoi și a impactului cu celelalte două blindate, care veneau din spate. Alți doi agenți de securitate au suferit contuzii la nivelul capului și al pieptului, tot ca urmare a coliziunii. 

Indivizii au reușit să deschidă vehiculele blindate cu fierăstraie circulare și au fugit cu prada, după ce au incendiat mai multe vehicule pentru a-și acoperi urmele. 

Oamenii legii încearcă să dea de urma infractorilor și au înființat puncte de control. Se pare că bărbații au plecat de la locul faptei spre Mores cu ajutorul unui pick-up și al unui Fiat Panda, care au fost descoperite ulterior incendiate. 

Întregul incident a fost surprins de o cameră de supraveghere montată la bordul unei mașini. Șoferul respectivei mașini a mărturisit pentru La Nuova Sardegna: „Purta haine de camuflaj și cagulă. Mi-a făcut semn să ies din dubă și mi-a ordonat să arunc cheile. Am fugit și am alergat 800 de metri. Am auzit împușcăturile, apoi am simțit mirosul de fum din cauciucuri. Au fost 20 de minute de groază”

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite