Americance cunoscute peste Ocean cu rădăcini în Iaşi: „Ne place libertatea de aici!“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două surori, Sabrina Novenschi (16 ani) şi Alex (14 ani)
Cele două surori, Sabrina Novenschi (16 ani) şi Alex (14 ani)

Două adolescente din America pasionate de makeup, ale căror filme sunt urmărite de mii de oameni pe YouTube, promovează în mediul virtual  România şi Iaşiul, oraşul natal al părinţilor lor.  

Sabrina (16 ani) şi Alex Novenschi (14 ani) sunt, de o săptămână, în vacanţă la Iaşi. Este a patra vizită în oraşul natal al părinţilor, dar pentru prima dată au călătorit cu avionul 14 ore singure apre Iaşi. S-au născut în America şi locuiesc pe coasta de Vest. Au ajuns pentru prima dată în România când Sabrina avea opt ani, dar vobesc româna excelent. Au învăţat de la bunici, cei care le-au insuflat şi dragostea pentru România.

Vezi cum au sărbătorit cele două tinere AICI

Cele două adolescente, pasioante de arta machiajului, au creat în ultimii ani o comunitate în jurul lor. Din 2011, surorile au şi un video blog, Sab&Al's Life, despre viaţa lor de zi cu zi şi călătoriile prin America şi Europa. „Oamenii mă întrebau cum este România şi aşa am început să vorbesc despre Iaşi şi ceea ce am vizitat aici. Îmi place aici şi vin cu mare drag. Îmi place că nu este totul perfect ca în America şi că putem merge pe jos prin oraş. În America mergi numai cu maşina. Ne place libertatea de aici", spune Sabrina.

Cele două surori, Sabrina Novenschi (16 ani) şi Alex (14 ani)

Amebele vor să urmeze o carieră în medicină, dar nu vor abandona prea uşor pasiunea pentru makeup. „Anul viitor vin în România. Aş vrea să încerc să dau la medicină în România, sper să pot echivala ceea ce am învăţat acolo", a spus Sabrina. „Dacă nu voi urma o carieră în domeniul medical, voi încerca ceva pe partea artistică, legat de filmat, fashion sau makeup", a spus şi Alex.

Tinerele spun că au învăţat foarte multe din promovarea în mediul virtual şi au câştigat şi bani din asta. „Îi punem deoparte pentru studiu. Am început să postez acum doi ani filme despre makeup, iar Alex acum un an. Am învăţat singură, prin experimente, să machez şi să fac părul. La început puneam filme mai rar, dar acum încerc să postez zilnic", povesteşte Sabrina. Aceasta a participat în iunie la un concurs important de make-up, NYX Cosmetics Face, unde a fost selecţionată din 300 de concurente şi a obţinut locul al II-lea.

Filme postate de cele două surori despre Iaşi vezi  AICI

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite