Adina Romanescu, directorul anului 2021 în Educaţie. „A fost înălţător”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adina Romanescu / FOTO: Adina Romanescu
Adina Romanescu / FOTO: Adina Romanescu

Adina Romanescu, director la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, a primit distincţia de „Directorul anului 2021” chiar din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Directorii de şcoală din România au fost premiaţi pentru proiectele excepţionale de transformare a educaţiei în care s-au implicat, la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2021. Câştigătoarea acestui onorant premiu este directoarea Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, Adina Romanescu. 

„A fost un moment emoţionant, vestea m-a bucurat foarte mult şi am împărtăşit bucuria prima dată cu fiica mea. Familia m-a susţinut mereu şi ştie cât de mult preţuiesc şcoala şi oamenii ei. Dedic premiul colegilor şi elevilor mei, cărora le ofer respectul, preţuirea pentru dedicaţia şi pasiunea pentru învăţare. Toată aprecierea mea pentru cei care au venit să lucreze în echipă cu noi, pentru cei cu care am construit comunităţi de învăţare. Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi este Şcoala anului 2021, o Şcoală a Viitorului, o Şcoală Smart într-un Iaşi în care educaţia şi industriile creative sunt branduri puternice”, a declarat Adina Romanescu, pentru „Adevărul”. 

„Ambasadorii transformării educaţiei din România”

Profesoara din Iaşi a fost premiată chiar la Administraţia Prezidenţială, de către Preşedintele României, într-o gală specială, dedicată şi directorilor de şcoală din România. 

„Să vorbesc despre Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi la Administraţia Prezidenţială a fost înălţător. A fost onorant să primesc acest premiu de la  Excelenţa Sa, Domnul Preşedinte al României, Klaus Werner Iohannis. Primirea acestui titlu de Directorul Anului 2021 a reprezentat o mare bucurie mai ales pentru că am găsit această comunitate impresionantă a Asociaţiei Pentru Valori în Educaţie. Să întâlneşti “ambasadorii transformării educaţiei din România” este cu adevărat un moment important în carieră. Să descoperi atâţia oameni care au făcut performanţă în afaceri şi acum vor să producă schimbări şi în educaţie este mobilizator”, a mai spus Adina Romanescu. 

Directoarea liceului din Iaşi spune că perioada pandemică a fost trecută cu succes de către instituţia pe care o conduce, datorită tehnologiei cu care este dotată unitatea de învăţământ.

„Învăţământul online s-a derulat în condiţii excelente datorită dotării cu tehnologie a şcolii, dar mai ales, datorită cadrelor didactice care au avut dintotdeauna competenţe de a integra noile tehnologii în lecţii. Orele online s-au desfăşurat pe platforma Microsoft Teams şi utilizăm propriul catalog electronic E - Study oferit gratuit beneficiarilor. Atunci când am simţit demotivare la elevi, ne-am mobilizat şi le-am oferit foarte multe activităţi şi proiecte, organizate în echipă cu ei”, a mai declarat directorul anului 2021. De la stânga la dreapta: Cătălin Condrea, directorul anului pentru Inovare, Adina Romanescu, directorul anului în Educaţie, Adriana Lefter, directorul anului pentru Antreprenoriat, Adrian Emanuel, directorul anului pentru Egalitate de Şanse

Câştigători gală

Învăţământul din străinătate ar putea fi un model

Profesoara este de părere că învăţământul românesc ar putea prelua foarte multe idei din străinătate, pentru a creşte calitatea educaţiei din România, dar şi sistemul din România are elemente care ar putea fi preluate de alte ţări.

„Am vizitat multe şcoli din alte sisteme de educaţie, am participat la activităţi din cadrul acestora. Sunt multe elemente din şcoala românească care ar trebui importate în alte sisteme de educaţie performante, în acelaşi timp, sunt multe aspecte care ar trebui îmbunătăţite în şcoala românească. Cadrele didactice şi directorii au nevoie de sprijin şi mentorat. Ştiu foarte bine ce se întâmplă la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iaşi, iar noi suntem pe drumul cel bun. Cred că fiecare şcoală se poate dezvolta cât mai mult. Există profesori şi directori excepţionali care ar trebui sprijiniţi şi mai mult, iar exemplele de bune practice ar trebui multiplicate”, a conchis Adina Romanescu. 

Gala Premiilor pentru Directorii Anului este un eveniment organizat anual de Asociaţia pentru Valori în Educaţie, pentru a susţine şi premia directorii deşcoală care se remarcă printr-o activitate extraordinară şi ajută la transformarea educaţiei din România, începând cu propriile lor comunităţi.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cazul militarului decedat, din cauza unor grave erori umane, pe un tanc, în gara Alba Iulia. După trei ani, procurorii au doar un cerc de suspecţi VIDEO

Prima autostradă nouă din România pe care se circulă de la un capăt la altul. S-a deschis traficul pe lotul 2 din A10 Sebeş-Turda VIDEO

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite