Accidente la muncă trase la indigo. Același scenariu, aceeași zi, aceeași comună

0
Publicat:

Coincidenţă stranie într-o comună din Iaşi. Doi oameni au suferit accidente la muncă trase la indigo, în două localităţi diferite dintr-o comună din Iași. În context, experții în securitate și sănătate în muncă trag și un semnal de alarmă.

Buldoexcavator  Sursa foto: Arhiva Adevărul
Buldoexcavator Sursa foto: Arhiva Adevărul

O serie de evenimente nefericite au avut loc în comuna Deleni, județul Iași, unde doi bărbați au fost implicați în accidente la locul de muncă, evenimente care, deși separate geografic, par a fi trase la indigo. 

Prima dintre aceste incidente a avut loc marți, 2 aprilie 2024, când un bărbat în vârstă de 40 de ani a ajuns la spital, rănit de un buldoexcavator care a trecut peste piciorul său. Echipajul de prim-ajutor a intervenit prompt și l-a transportat pe bărbat la spital într-o stare stabilă.

În aceeași zi, într-un alt incident tragic, un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani, care lucra la câmp în satul Leahu-Nacu, tot comuna Deleni, și-a prins piciorul într-un motocultor. Acesta a fost, de asemenea, transportat la spital pentru tratament, fiind conștient și stabil din punct de vedere hemodinamic.

Un bărbat de aproximativ 50 de ani a suferit un accident cu un utilaj agricol de tip motocultor. Pacientul a fost preluat de către ambulanță. Era conștient, stabil hemodinamic, este investigat pentru plagă și posibilă leziune osoasă subadiacentă”, explică dr. Diana Cimpoeșu, coordonator al Unității de Primiri Urgențe (UPU) SMURD Iași, a explicat situația. 

Experții subliniază faptul că aceste evenimente tragice amintesc de importanța priorității siguranței la locul de muncă și trag un semnal de alarmă cu privire la necesitatea respectării tuturor măsurilor de precauție pentru a preveni astfel de incidente în viitor. 

Agricultura și silvicultura reprezintă unul dintre cele mai periculoase sectoare profesionale din Europa, cu un nivel ridicat de accidente care implică vehicule, utilaje și manipulări de animale. Expunerea la pesticide chimice, vibrații, zgomot și stres prezintă, de asemenea, riscuri pentru securitate și sănătate”, subliniază reprezentanții Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite