VIDEO Vom putea circula pe autostrada Orăştie – Deva din luna mai

0
0

Lucrările la tronsonul de 18 kilometri de autostradă dintre Simeria Veche şi Orăştie vor fi finalizate pînă în data de 10 mai, potrivit constructorilor.

Surse din cadrul companiei Straco, ale constructorului care a contractat lucrările la tronsonul de autostradă Simeria Veche – Orăştie, susţin că finalizarea proiectului are termenul de 10 mai 2013.

Astfel, peste două luni, hunedorenii vor putea circula în voie pe autostrada Deva – Orăştie. Cei 15 kilometri ai autostrăzii Deva (Şoimuş) – Simeria Veche, au fost daţi în folosinţă la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, iar cealalltă porţiune a A1 Simeria Veche – Orăştie, urma să fie finalizată în luna aprilie, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Amânarea termenului de finalizare a fost cauzată de alunecări de teren care au stricat terasamentul şi de alte probleme tehnice care au apărut pe şantierul autostrăzii.


Hopurile de final
În prezent, angajaţii Straco lucrează la finalizarea podului peste râul Strei, din zona Simeria Veche, la intrările pe autostradă, iar în zona localităţii Turdaş peste o porţiune de cel puţin 200 de metri nu a fost turnat încă stratul de asfalt. Construcţia autostrăzii Deva – Orăştie (de aproximativ 33 de kilometri), contractată de companiile Strabag şi Straco, a început în luna aprilie a anului 2011.

Tronsonul Deva - Orăştie face parte din coridorul trans-european IV: Nădlac-Timişoara-Lugoj-Deva-Sibiu-Piteşti-Bucureşti-Constanţa. Investiţia se ridică la peste 200 de milioane de euro, iar două treimi din cheltuieli fiind acoperite cu finanţarea de la Uniunea Europeană, prin programul ISPA 2004.
 

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite