VIDEO Lotul IV din Autostrada Lugoj - Deva: cum sunt recuperate întârzierile cauzate de lipsa avizelor de construire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările pe Lotul IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva au fost reluate, după ce Ministerul Transporturilor a anunţat emiterea autorizaţiei de construire necesare pentru continuarea proiectului,  pe sectoarele pe care ele au fost întrerupte în 2015.

Zeci de muncitori şi utilaje au lucrat sâmbăă, până seara,  în zona viitorului nod rutier de la Şoimuş, aflat în construcţie, pe Lotul IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva.

Lucrările au fost reluate în ritm susţinut, pentru a recupera întârzierile cauzate de lipsa avizelor de construire, necesare de aproape doi ani. La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Transporturilor a anunţat că a fost emisă Autorizaţia de construire pentru tronsonul respectiv, cu o lungime de 22,653 km.

Tot în Şoimuş, constructorii autostrăzii defrişează un deal pentru continuarea lucrărilor, începute abia zilele trecute în locul respectiv.

Traseul Lotului IV al viitoarei autostrăzi traversează teritoriile administrative ale comunelor Gurasada, Ilia, Brănişca şi Şoimuş din judeţul Hunedoara.

„Lucrările autorizate cuprind şi lucrările executate în anul 2015 fără autorizaţie de construire care, prin aplicarea prevederilor OUG nr 7/2016, au fost expertizate şi declarate conforme cu proiectul tehnic, şi menţinute prin aprobarea Ordinului de ministru nr. 288/2.03.2017. În prezent, Lotul 4 este realizat în proporţie de 48 la sută, fiind efectuate o parte din lucrările drum, de artă şi de consolidare. După ce Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va transmite antreprenorului Ordinul de începere a lucrărilor, acestea vor fi continuate într-un mod susţinut”, a informat Ministerul Transporturilor.

Cum se lucrează pe Lotul IV din Autostrada Lugoj - Deva

Ar putea fi realizat în 2017
Autorizaţia de construire include şi realizarea nodului rutier la Şoimuş, precum şi a unui centru de întreţinere. Tronsonul de autostradă se va conecta cu Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, în zona Nodului rutier Ilia şi cu Autostrada Deva – Orăştie, în zona Nodului rutier Şoimuş.

image
image

„Odată cu deschiderea şantierului de lucru, s-au creat premisele pentru aproximativ 500 de locuri de muncă”, au completat reprezentanţii Ministerului Transporturilor. Valoarea totală a investiţiei în construcţia celor 22 de kilometri de autostradă este de 419,4 milioane lei, din care 280,2 milioane lei reprezintă sVuma alocată lucrărilor menţionate în autorizaţie. Toate lucrările efectuate pe Autostrada Lugoj – Deva vor fi monitorizate de Ministerul Transporturilor, astfel încât să fie respectate termenele asumate pentru punerea acestora în circulaţie. „În cei 90 de kilometri pe care ni i-am asumat că îi vom finaliza în acest an este inclus şi Lotul IV al Autostrăzii Lugoj – Deva”, declara, recent, ministrul Răzvan Cuc, într-o conferinţă de presă organizată la Timişoara.

image

Vă recomandăm şi:

Telenovela peşterii cu trei lilieci care a întârziat cu aproape doi ani construcţia unui sector din Autostrada Lugoj - Deva

La peste doi ani de la semnalarea, pe traseul viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, a unei peşteri în care ar fi existat lilieci protejaţi, lucrările blocate în zonă pot fi reluate. Din cauza grotei care a stârnit numeroase controverse  şi a unui cimitir neautorizat, constructorii au pierdut autorizaţia de mediu pe un un sector al viitoarei autostrăzi.

VIDEO Autostrada Vestului, încă un an complet sterp. Istoria celor 0 kilometri daţi în folosinţă şi lungul şir de rateuri

Niciun kilometru din Autostrada Lugoj – Deva, al cărui termen de finalizare a fost stabilit, iniţial, în 27 mai 2016, n-a fost dat în folosinţă în acest an. Lucrările la autostradă au demarat la sfârşitul anului 2013, dar problemele tehnice şi un lung şir de ghinioane au condus la întârzierea proiectului.

CNADNR vrea să compenseze defrişările de pe traseul autostrăzii Lugoj – Deva, cu 50 de hectare de pădure

Suprafeţe întinse de pădure din judeţele Hunedoara şi Timiş au fost retezate pentru a face loc terasamentului viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva, aflată în construcţie. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România solicită administraţiilor locale şi judeţene terenuri pe care se angajează să le împădurească.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite