VIDEO Drumul spre Poiana Răchiţelii, asfaltat complet. Cum se ajunge în satul pitoresc al pădurenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poiana Răchiţelii. ADEVĂRUL.
Poiana Răchiţelii. ADEVĂRUL.

Drumul Hunedoara – Poiana Răchiţelii a fost asfaltat complet. Satul din Munţii Poiana Ruscă a fost scos din izolare.

Ultimii kilometri rămaşi nemodernizaţi din Drumul Judeţean 687 J Hunedoara – Cerbăl – Poiana Răchiţelii au fost asfaltaţi.

Poiana Răchiţelii, în trecut unul dintre cele mai izolate sate din regiunea Hunedoarei, a devenit mai accesibilă localnicilor şi amatorilor de excursii în Ţinutul Pădurenilor.

În ultimii ani, drumul spre aşezarea aflată la 1.000 de metri altitudine în Munţii Poiana Ruscă şi la 40 de kilometri de Hunedoara, a fost modernizat pe bucăţi, prin investiţii finanţate de primăria Cerbăl şi Consiliul Judeţean Hunedoara.

Recent a fost turnat asfalt şi pe ultimii doi kilometri rămaşi nemodernizaţi ai Drumului Judeţean 687 J Hunedoara – Cerbăl – Poiana Răchiţelii, la ieşirea din satul Socet, spre Poiana Răchiţelii. În această vară a mai fost asfaltată şi porţiunea dinter Cerbăl şi Socet, de 3,5 kilometri. Lucrările de modernizare a celor două sectoare, estimate la 6,5 milioane de lei, nu sunt însă finalizate. Investiţia, finanţată de Consiliul Judeţean Hunedoara vizează modernizarea părţii carosabile, lucrări de asigurare a scurgerii şi evacuare a apelor, de amenajare a intersecţiilor cu drumurile laterale, de marcaj longitudinal şi montajul indicatoarelor rutiere.Drumul din Hunedoara spre Poiana Răchiţelii, unul dintre cele mai pitoreşti sate din Ţinutul Pădurenilor, reprezintă un urcuş aproape continuu, care poate fi parcurs în circa o oră. Şoseaua traversează codrii întinşi pe suprafeţe mari, care împodobesc dealurile şi văile de la poalele Munţilor Poiana Ruscă, înconjurând aşezările Boş, Groş, Cerbăl şi Socet.

drum
drum

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Satele lăsate pustii din Ţinutul Pădurenilor, animate de o şosea de vis. Cum arată noul drum din munţi

FOTO Povestea tragică a viaductului de la poalele Retezatului. Accidentul cumplit cu un singur supravieţuitor

FOTO Satul de poveste din Ţinutul Pădurenilor, ai cărui locuitori sunt complet izolaţi de lume 5 luni pe an

Hunedoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri