VIDEO Autostrada Lugoj - Deva: peste 600 de muncitori au fost mobilizaţi pe Lotul IV, pentru a grăbi lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumarii susţin că în ultimele zile au mobilizat peste 600 de oameni şi aproape 180 de utilaje pe şantierul Lotului IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj - Deva, un tronson de circa 22 de kilometri, aflat în şantier de la începutul anului 2014.

Cei 22,1 de kilometri ai Lotului IV din Autostrada Lugoj - Deva, între Deva şi Ilia, trebuiau finalizaţi în luna mai a anului 2016, conform contractului semnat de constructori.

„După zilele geroase, antreprenorul a reînceput activitatea pe şantierul Lotului 4 A1 Lugoj – Deva. Peste 600 de oameni şi circa 180 de utilaje lucrează pe mai multe fronturi: la fundaţia viitorului Centru de Întreţinere Şoimuş (clădire operaţională, atelier mecanic şi depozit de materiale antiderapante) şi la excavaţiile în versantul Şoimuş, la infrastructura şi suprastructura pasajelor, relocarea utilităţilor, amenajare de albii, scurgerea apelor, protecţii taluz etc. În zona pasajului de la km 90 a început relocarea liniei de înaltă tensiune de 400 kV. Vor fi relocate două reţele din zona satului Brănişca”, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara.

Lucrări la Autostrada Lugoj - Deva, Lot IV

image


În prezent, stadiul execuţiei lucrărilor a ajuns la aproximativ 80 la sută, însă există incertitudini faţă de finalizarea proiectului în acest an. Alte două loturi ale autostrăzii din vestul ţării se află în şantier din 2014. Termenul de finalizare al Autostrăzii Deva – Lugoj, împărţită în patru tronsoane, în lungime totală de 100 de kilometri, a fost stabilit pentru 27 mai 2016.

image

Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Marea provocare pe şantierul Autostrăzii Lugoj - Deva: excavarea versantului imens de pe malul Mureşului

Forţe impresionante au fost mobilizate în ultimele luni pentru excavarea versantului de la marginea localităţii Şoimuş, pe o lungime mai mare de un kilometru, care va fi ocupat de un sector al autostrăzii Lugoj - Deva. Lucrările sunt încă departe de final.

Încă un an aproape sterp pentru Autostrada Vestului: 15 kilometri deschişi din cei 70 promişi. Cum au avansat lucrările în 2017

Constructorii celor trei loturi ale Autostrăzii Lugoj – Deva, aflate în şantier, au avansat într-un an cu 10 - 25 la sută, în ce priveşte stadiul fizic al proiectului, şi niciunul dintre tronsoane nu a fost finalizat integral. Anunţurile optimiste susţinute de CNAIR, că şoferii vor putea circula în 2017 pe întreaga autostradă au fost departe de a fi materializate.

VIDEO Cum s-a lucrat pe Lotul al treilea din viitoarea Autostradă Lugoj - Deva. Proiectul trebuia finalizat în 2016

Imagini publicate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri arată cum s-a lucrat până în prezent pe Lotul al treilea al viitoarei autostrăzi Lugoj – Deva. Ca şi în cazul celorlalte două tronsoane ale autostrăzii din vestul ţării, proiectul trebuia finalizat în vara anului trecut, conform contractului dintre constructori şi fosta Companie Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

HunedoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite