Un criminal sadic îşi va afla sentinţa. Procesul lui Gabriel Băţ, omul care şi-a ucis părinţii cu un ciocan, s-a încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriel Vittorio Băţ, arestat pentru două crime săvârşite în a doua zi de Crăciun, a fost înfăţişat instanţei Tribunalului Hunedoara. Procesul său s-a încheiat, iar magistraţii se vor ronunţa asupra cauzei în 28 mai.

Tribunalul Hunedoara a încheiat astăzi audierile în procesul în care Gabriel Băţ a fost judecat pentru omor calificat comis asupra celor doi părinţi ai săi. Bărbatul a recunoscut crimele săvârşite în seara de 26 decembrie, iar peste o săptămână îşi va afla sentinţa. Gabriel Băţ a declarat că şi-a ucis ambii părinţi, în urma unei răbufniri nervoase.

Crimele comise în a doua zi de Crăciun au şocat prin violenţa lor, la fel cum a şocat şi faptul că bărbatul a ţinut cadavrele, timp de aproape trei zile, în locuinţă. Unul dintre planurile sale a fost acela de a le ascunde în garajul familiei.

O mărturie înfiorătoare

“În 26 decembrie, l-am găsit pe tatăl meu în camera mea aşezat pe un scaun, în faţa calculatorului. M-a chemat să îmi facă bilanţul realizărilor mele pe anul 2013. A început prin a-mi spune că nu merit să trăiesc, că nu am de lucru şi trăiesc dintr-o pensie de handicap. Că nu am făcut nimic în acest an şi că îi este ruşine cu mine. Pe mama reuşise să o influenţeze de multă vreme împotriva mea. Era un tiran. În timp ce el vorbea, am început să fierb în mine. Aveam un ciocan la îndemână, l-am luat şi m-am năpustit asupra lui, lovindu-l în cap de mai multe ori, până şi-a pierdut suflarea”, a mărturisit Gabriel Viitorio Băţ. A povestit apoi că omorul comis „l-a înfierbântat”, iar mama sa nu a mai avut nici ea vreo şansă la viaţă.

„Mama se afla pe hol, când am ieşit din camera în care îl ucisesem pe tatăl meu. A început să strige la mine şi îmi aducea aceleaşi reproşuri pe care mi le făcuse mai devreme tatăl meu. Am luat ciocanul şi am lovit-o de mai multe ori în cap, lăsându-i trupul să zacă pe podea. Apoi, m-am aruncat în pat şi am adormit”, a relatat criminalul. Trupurile celor două victime au fost ţinute în cameră încă două zile, înainte de a fi descoperite de rudele lui Gabriel Vittorio Băţ.


Vă recomandăm şi:

Andreea Zamfir, tânăra „crucificată” în Italia, a locuit în Hunedoara. Foştii vecini spun că a dus o viaţă de coşmar             Cadavrul Andreei Zamfir (26 de ani) a fost găsit sub un pod la periferia oraşului italian Florenţa. Tânăra fusese violată şi ucisă în bătaie, cadavrul său fiind apoi legat de o barieră. Poliţiştii i-au căutat rudele într-un cartier din Hunedoara, unde tânăra ar fi locuit înainte de părăsi municipiul.

Şi-a ucis părinţii cu un ciocan şi nu mai poate dormi în închisoare. Motivul pentru care Gabriel Băţ nu a fost audiat           Gabriel Vittorio Băţ nu a putut fi audiat astăzi de magistraţii Tribunalului Hunedoara, în procesul în care a fost acuzat de un dublu asasinat, comis în a doua zi de Crăciun, în care victimele sunt proprii părinţi.

Dramele celor două victime ale ucigaşului din Vulcan: Robert Otescu şi Claudiu Blaj            Cosmin Bărbuţi a fost arestat preventiv pentru uciderea a doi tineri din Vulcan, Robert Otescu şi Claudiu Blaj. Înainte de a-şi pierde viaţa, cele două victime ale criminalului au trecut prin momente teribile, în urma unor drame în familie.

Manelele le-au adus moartea: tânărul ucis în Vulcan este a doua victimă a scandalurilor din localurile cu lăutari              Claudiu Blaj (26 de ani) şi-a pierdut viaţa în urma unei altercaţii petrecute, duminică dimineaţă, într-un bar pentru amatorii de manele din municipiul Vulcan. În decembrie 2013, Mădălin Vizitiu, un alt tânăr hunedorean, a fost înjunghiat mortal, în urma unui scandal similar, izbucnit într-un bar de muzică lăutărească şi manele din Ostrov (Haţeg).

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite