Traficul feroviar a fost blocat în Defileul Jiului din cauza căderilor de zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calea ferată care traversează Defileul Jiului şi leagă localităţile Petroşani de Bumbeşti a fost blocată de avalanşe.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a informat luni dimineaţă că intervine cu utilaje şi personal de specialitate pe secţiile Valea Mărului - Câineni şi Valea Sadului – Livezeni (Defileul Jiului) pentru tăierea copacilor căzuţi în gabarit şi pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact şi repunerea sub tensiune. Între staţiile Valea Mărului - Câineni personalul feroviar intervine pentru tăierea copacilor căzuţi în gabarit şi eliberarea liniei. Trenul IR 1722, care circulă pe relaţia Sibiu - Caracal, staţionează temporar, pe perioada intervenţiei, în Valea Mărului, a infotmat CFR, într-un comunicat de presă.

„Se acţionează de asemenea cu drezine şi personal de specialitate pe intervalul de staţii Valea Sadului – Livezeni pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la linia de contact şi repunerea sub tensiune, însă trenurile care au trasat graficul de circulaţie prin această zonă circulă pe rute ocolitoare. În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să menţinem operational traficul pe toate magistralele”, se arată într-un comunicat transmis luni dimineaţă de CFR.

Din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 202 este întreruptă între kilometrii feroviari 90 şi 108, pe raza judeţului Gorj (între staţiile CF Valea Sadului şi Pietrele Albe), a informat şi Poliţia Română.

„Traficul feroviar pe secţia de cale ferată 202 este întrerupt şi pe raza judeţului Hunedoara, la kilometrii feroviari 112+800 (în zona staţiei CF Strâmbuţa) şi 84+200 (în zona staţiei CF Livezeni) din cauza unor fire de înaltă tensiune rupte în urma căderilor de zăpadă”, se aratăîntr-un comunicat al Poliţiei Române.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Feerie la mănăstirea Prislop, locul de veci al călugărului Arsenie Boca. Problemele întâmpinate de pelerini pe drum

Ninsorile abundente produc pagube: pericol pe drumurile naţionale din cauza arborilor căzuţi, sate rămase fără curent

Cod portocaliu de vreme rea la munte: ninsorile abundente au băgat autorităţile în alertă

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite