Telecabina Cetăţii Devei va fi închisă până la sfârşitul lunii. Turiştii pot vizita fortul de pe Dealul Cetăţii doar pe jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 7.000 de turişti au urcat în ultimele zile, în Cetatea Devei, folosind telecabina. Instalaţia de cablu a ajuns într-o stare avansată de degradare şi necesită înlocuirea, astfel că funcţionarea monolinerului va fi oprită până la sfârşitul lunii mai.

Telecabina care facilitează accesul la Cetatea Deva va fi oprită timp de aproximativ trei săptămâni, începând de joi, 3 mai 2018.

„Măsura a fost luată ca urmare a deteriorării unui cablu ce permite deplasarea echipamentului pe şine. Pentru evitarea oricăror pericole, cablul uzat va fi înlocuit. Lucrările de reparaţii şi verificare a instalaţiei se vor desfăşura până în jurul datei de 25 mai 2018”, a informat Primăria Deva.

În perioada în care telecabina nu va fi funcţională, accesul la Cetatea Deva poate fi efectuat şi pe jos, pe la Poarta 1, zilnic, între orele 9:00-21:00. În zilele din minivacanţa de 1 Mai aproape 7.000 de turişti au urcat cu telecabina în Cetatea Devei. Au fost cozi imense la poalele cetăţii, făcute de vizitatorii care au vrut să urce cu monolinerul.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Cozi imense la intrarea în Castelul Corvinilor. Cum s-a animat monumentul după invazia turiştilor

VIDEO Misterioasa cetate medievală din Ţara Haţegului. Fortul militar vechi de opt secole ignorat de autorităţi

VIDEO Lacul Cinciş, locul de poveste la care turiştii ajung pe un drum de groază. De ce nu a fost modernizată şoseaua

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite