Şoseaua spre Sarmizegetusa Regia a fost reparată şi va fi redeschisă circulaţiei autoturismelor. Drumul fusese devastat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 8 august se redeschide parţial circulaţia rutieră spre Sarmizegetusa Regia. Accesul pe DJ 705A, pe sectorul cuprins între remiza Valea Albă şi parcarea de la intrarea pe aleea pietonală, este permis deocamdată doar autoturismelor.

GALERIE FOTO

Şoseaua spre Sarmizegetusa Regia va fi redeschisă circulaţiei autoturismelor.

„Ca urmare a intervenţiei susţinute pentru degajarea părţii carosabile de masa mare de pământ, resturi vegetale şi bolovani desprinşi de pe versanţi, vă informăm că pe Valea Albă reia circulaţia rutieră începând de mâine dimineaţă. Deocamdată, spre Sarmizegetusa Regia, vor avea acces doar autoturismele. Din motive de siguranţă, autocarele vor putea urca doar până la intersecţia aflată la intrarea pe Valea Albă, iar ocupanţii lor îşi vor putea continua drumul pe jos, spre Sarmizegetusa Regia”, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara.

În după-amiaza zilei de 26 iulie şi în noaptea de 26 spre 27 iulie 2018, în urma fenomenelor meteo extreme produse în zona Munţilor Şureanu, au avut loc alunecări de teren pe versantul Feţele Albe care au blocat complet accesul auto şi pietonal pe DJ 705A, în zona Valea Albă.

De asemenea, pe zona pietonală instituită pe sectorul din drumul judeţean DJ 705A, între km 36+525 – 37+370, s-au semnalat alte două alunecări de teren.


Vă recomandăm să citiţi şi:

VIDEO Răzbunarea naturii din tărâmul dacilor: drumul Sarmizegetusei Regia a fost devastat, iar accesul maşinilor a fost interzis. Sute de turişti urcă pe jos

Marele secret al drumului antic pavat din Sarmizegetusa Regia. De ce monumentul nu mai arată deloc ca în vremea dacilor

FOTO Misiune dificilă a salvamontiştilor la Sarmizegetusa Regia: stâncile s-au desprins din munte la poalele cetăţii

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite