Sinistraţi din cauza inundaţiilor: trei sate din Hunedoara au rămas izolate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inundaţii în Hunedoara. FOTO: ISU Hunedoara.
Inundaţii în Hunedoara. FOTO: ISU Hunedoara.

Satele Barbura, Fizeş şi Lunca, în care se locuiesc aproape 200 de oameni sunt izolate după ce ploile torenţiale au provocat inundaţii pe drumul judeţean 706. Zeci de pompieri şi militari au fost mobilizaţi în zona afectată pentru a evacua apa din gospodării şi a îndepărta aluviunile.

Drumul Naţional 76 Deva – Brad a fost blocat, marţi, pentru mai multe ore, la kilometrul 4, în zona comunei Şoimuş, iar Drumul Judeţean 706 A, în localitatea Fizeş a fost devastat din cauza torenţilor generaţi de ploile torenţiale. Drumul judeţean afectat a generat izolarea localităţilor Barbura, Fizeş şi Lunca, în care se află 180 de oamen, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

„Forţele de intervenţie vor acţiona şi în cursul nopţii pentru evacuarea apei din gospodăriile din localităţile Lunca, Simeria, Cristur, Fizeş, Peştişu Mare, Peştişu Mic, Josani, Jeledinţi, Hărţăgani, Brad şi Crişcior. În total, au fost afectate de ploile torenţiale ce au generat scurgeri pe versanţi 15 locuinţe şi 250 gospodării, situate în localităţi din centrul şi nordul judeţului Hunedoara”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

inundatii

În operaţiuni sunt implicaţi 124 pompieri, 31 jandarmi, 18 poliţişti şi 36 de voluntari, care intervin în sprijinul populaţiei atât prin evacuarea, cu ajutorul motopompelor, a apei din locuinţe şi gospodării cât şi prin construirea unor diguri din saci cu nisip pe segmente ale râului Crişul Alb şi Valea Geoagiului.


Vă recomandăm şi:

Pompierii şi militarii au ridicat un dig, pentru a stăvili furia apelor Crişului Alb

.Zeci de pompieri, jandarmi şi militari au fost implicaţi în construirea unui dig în localitatea Bucureşci, pentru a preveni inundaţiile, după atenţionarea de Cod Galben, pe râul Crişul Alb.

Ploile abundente au provocat inundaţii în zeci de gospodării din Hunedoara

Mai multe localităţi din judeţul Hunedoara sunt afectate de efectele ploilor abundente. Zeci de gospodării, locuinţe şi beciuri au fost inundate. Meteorologii atenţionează că fenomenele meteo periculoase vor fi înregistrate şi în judeţ, pe parcursul întregii zile de marţi.

VIDEO Potopul din Spini, filmat de un şofer. Cum au trecut maşinile prin şuvoaiele care s-au revărsat peste DN 7

Imaginile video înregistrate de un şofer arată cât de grave au fost inundaţiile din ultimele zile, care au afectat zeci de gospodării din judeţul Hunedoara. În prezent, pompierii continuă acţiunile de evacuare a apei, după ploile torenţiale care au provocat pagube în mai multe localităţi.

VIDEO Bilanţul sumbru al furtunii din Hunedoara: canalizarea a cedat şi peste 100 de gospodării au fost inundate

Peste 100 de gospodării din opt localităţi aflate în zona Hunedoarei au fost inundate în urma ploilor torenţiale de luni după-amiază.

VIDEO Dezastru după ploaia torenţială. Zeci de gospodării şi şoseaua Deva - Hunedoara au fost inundate

Mai multe gospodării şi drumuri au fost inundate, în urma furtunii de luni, după-amiază. În zona Hunedoarei, o ploaie torenţială de aproximativ jumătate de oră a creat pagube importante.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite